Laika nav! • IR.lv

Laika nav!

1
Sanita Tauriņa. Foto — Gatis Gierts
Agnese Meiere

Pirms pusotra gada mūžībā devās Sanitas Tauriņas dēls, elektroniskās mūzikas mākslinieks un producents Matīss Runtulis. Viņa vecāki un draugi sagatavojuši izrādi un izstādi jauniem cilvēkiem, kas jūtas noskumuši, noguruši, netiek līdzi šim veiksmes stāstu un izcilnieku laikam. Cilvēkiem, kas jūtas iestrēguši un neredz izeju

Pagājušā gada 7. maijā Viktors Runtulis un Sanita Tauriņa, Matīsa vecāki, Facebook dalījās ar ziņu: «Vakardienas rīts mums atnesa nežēlīgu ziņu — mūsu mīļais Matīss ir aizgājis un nekad vairs neatgriezīsies. Tas ir ļoti sāpīgi, un tagad to ir jāmēģina aptvert. No mums ir paņemts viss. Nekas vairs nav palicis — vien pilnīgi iztukšots skatiens nākotnē. Matīss bija ļoti labs cilvēks. Viņš bija sirsnīgs un pārlieku dāsns. Laikam viņa jūtīgums bija tas, kas viņu salauza. Mēs viņu nenosargājām, un tagad mums ar to ir jādzīvo.» 

Abi vecāki turpināja: «Sargiet savus bērnus no jaunā ļaunā. Esiet acīgi, uzstājīgi, ja nepieciešams — metiet toleranci pie malas un lieku reizi pārliecinieties, ka ļaunais jūs neaptin ap pirkstu. Tas uzglūn un gaida mirkli, kad jūsu mīļie būs nepasargāti, lai pavedinoši ieripotu, iedūmotu, ielītu un beigās pārņemtu visu. Mēs cīnījāmies, bet TAS uzvarēja. Matīs, mēs tevi ļoti, ļoti mīlam.»

29 gadus vecā mākslinieka aiziešana satrieca daudzus, tāpēc ne tikai viņa vecāki, bet arī draugi un domubiedri nolēma mākslas valodā izteikties par garīgo veselību, pievērst tai uzmanību. Kopš Matīsa aiziešanas ir pagājis vairāk nekā gads, un pēc pusotras nedēļas Sporta 2 kvartālā notiks pirmais projekta DIVI 9 pasākums — multimediāla izrāde ar 14 Matīsa skaņdarbiem Šī mīlestība nepārdodas un audiovizuālā izstāde Māksla garākai dzīvei. Tā būs visu iesaistīto mākslinieku dalīšanās personīgās pieredzes stāstā un uzmanības pievēršana mentālās veselības un atkarības problēmām. 

Dziesma Šī mīlestība nepārdodas bija pēdējā Matīsa projektā Notinghila, un nelielā tirāžā tiks izdota arī vinila plate. Kā saka Sanita Tauriņa, «mūsu izrādi un izstādi veltām visiem jauniem cilvēkiem, kas jūtas noskumuši, noguruši, netiek līdzi šim veiksmes stāstu un izcilnieku laikam, cilvēkiem, kas dažbrīd jūtas iestrēguši un neredz izeju». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu