Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvija ar konferenci, ziedu nolikšanu un zemessardzes parādi atzīmēja faktiskās neatkarības atjaunošanas 30. gadadienu. 1991. gada 21. augustā Augstākā Padome pieņēma konstitucionālo likumu «Par Latvijas Republikas valstisko statusu», kas izbeidza 1990. gada 4. maijā sākto pārejas posmu un noteica, ka Latvija ne tikai de iure, bet arī de facto ir neatkarīga no Padomju Savienības. Par godu šai gadadienai pirmo reizi pasniedza 4. maija Deklarācijas kluba iedibināto Valstiskuma balvu, kuru saņēma teologs un rakstnieks Juris Rubenis.

Viens no Baltijas ceļa iniciatoriem Dainis Īvāns sola vērsties policijā pret Baltijas ceļa vārda izmantošanu pretvakcinācijas reklāmās. Baltijas ceļam veltītās dziesmas Atmostas Baltija komponists Boriss Rezņiks un vārdu autors režisors Valdis Pavlovskis jau vērsušies tiesībsargājošajās iestādēs par tās nesaskaņotu izmantošanu.

Valdība apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas plānu, kā skolas septembrī varēs atsākt darbu klātienē. Jaunais mācību gads visās izglītības pakāpēs sāksies klātienē, bet mācībās piedalīties varēs tikai tie skolēni un izglītības darbinieki, kuri digitālā vai papīra formātā varēs uzrādīt vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, vai negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Visiem skolēniem un izglītības iestādē nodarbinātajiem skolas koplietošanas telpās būs jālieto sejas maska. Bez tām mācīties varēs 1.—3. klašu skolēni, kā arī potētie un pārslimojušie. 

No jūlijā stacionētajiem 318 Covid-19 pacientiem 98,7% nebija vakcinēti vai vakcinācijas kursu nebija pabeiguši, informēja SPKC. Neviens no 25 jūlijā ar Covid-19 mirušajiem nebija vakcinēts vai pabeidzis vakcinācijas kursu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu