Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Pagājušajā nedēļā Tokijā svinīgā ceremonijā bez skatītāju klātbūtnes tika iedegta olimpiskā uguns un dots starts 32. vasaras olimpiskajām spēlēm. Starptautiskā Olimpiskā komiteja apstiprināja jaunu olimpisko spēļu devīzi «Ātrāk, augstāk, spēcīgāk — kopā» jeb latīniski Citius, altius, fortius — communis. Latviju Tokijā pārstāv 33 sportisti 14 sporta veidos. Igaunijas paukotāju komanda — Jūlija Beļajeva, Irina Embriha, Ērika Kirpu un Katrina Lehisa — otrdien triumfēja Tokijas spēlēs komandu sacensībās ar špagu, finālā pārspējot Dienvidkorejas izlasi. Foto — Scanpix

ASV un Vācija panākušas vienošanos par Baltijas jūrā būvēto gāzesvadu Nord Stream2. Vienošanās paredzot, ka ASV atcels sankcijas pret topošo Krievijas gāzesvadu apmaiņā pret aktīvu Vācijas palīdzību Ukrainai enerģētikas projektos un diplomātijā. Līdz šim ASV iebilda pret gāzesvadu. 

Lietuvā pirmdien notverts 131 nelegālais migrants, kas šķērsojis valsts robežu ar Baltkrieviju. Divos robežsardzes iecirkņos izcēlušies konflikti, ziņoja Valsts robežsardzes dienests. Alītas rajona Verebieju ciemā aptuveni 160 nelegālie migranti pirmdien atteicās no pārtikas un pieprasīja laist viņus brīvībā. Kopumā jūlijā konstatēti 2070 nelikumīgi robežas šķērsošanas gadījumi. Lietuva no Igaunijas saņems ap 100 km dzeloņstiepļu robežas nostiprināšanai. Latvija uz Lietuvu nosūtīja teltis, elektroģeneratorus, apgaismošanas komplektus un segas.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) brīdināja, ka pandēmijai būs «ilgtermiņa un tālejoša» ietekme arī uz cilvēku garīgo veselību. Ķīna pagājušajā nedēļā noraidīja PVO plānu veikt koronavīrusa izcelsmes izpētes otro fāzi, kas paredz pārbaudīt arī hipotēzi, ka vīruss vidē nonācis no kādas ķīniešu laboratorijas. Februārī PVO paziņoja, ka tai nav izdevies identificēt koronavīrusa avotu dzīvniekos.

Francija un Itālija publisku pasākumu apmeklētājiem pieprasīs Covid-19 sertifikātus, arī Vācija sola stingrākas prasības pret nevakcinētajiem. Sestdien Parīzē, Itālijas pilsētās Turīnā un Neapolē, kā arī Londonā un Atēnās notika plaši protesti pret vakcināciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu