Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Nedēļas notikumi Latvijā

Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padome otrdien apstiprināja 1,82 miljardu eiro apjomīgo Latvijas Atveseļošanas fonda plānu. Līgumu par finansējuma saņemšanu plānots noslēgt augustā. Pirmā atbalstu saņems veselības nozare.

Ministru kabinetam ir tiesības apspriest obligāto vakcināciju pret Covid-19 konkrētās profesijās, lai ilgtermiņā aizsargātu sabiedrību no saslimšanas ar vīrusu un pārslodzes veselības sistēmā, norādīja tiesībsargs Juris Jansons. Valdība pagājušajā nedēļā konceptuāli vienojās, ka varētu dot darba devējiem tiesības atbrīvot no amata darbiniekus, kuri līdz 15. septembrim nebūs ieguvuši Covid-19 sertifikātu. Portālā Manabalss.lv pagājušajā nedēļā sākās parakstu vākšana par pedagogu obligātu vakcinēšanu. Saeimas opozīcijas partijas pavēstīja, ka obligātu vakcinēšanu neatbalstīšot.

Latvijas preču eksports piecos mēnešos pieaudzis par 18%, bet imports — par 20% salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo periodu.

Rīgas apgabaltiesa pirmdien apelācijas kārtībā atzina par nevainīgiem visus deviņus digitālās TV krimināllietā apsūdzētos. Spriedumu var pārsūdzēt Augstākajā tiesā kasācijas kārtībā. Prokurors spriedumu sauc par tendenciozu. Pilns tiesas spriedums būs pieejams 26. jūlijā. Gandrīz 14 gadu laikā digitālās TV krimināllietā bijuši četri tiesas spriedumi. Iepriekš pirmo divu instanču tiesas atzina, ka krāpšana ir notikusi un vairākas personas atzina par vainīgām. Pērnruden Augstākā tiesa spriedumu atcēla, jo apelācijas instance bija nepareizi aprēķinājusi nodarītos zaudējumus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu