Kā tikt pie putna piena? • IR.lv

Kā tikt pie putna piena?

Strazdiņu bodīte pagājušajā svētdienā. Lauma (no kreisās), Eduards, Liene ar Ernestu, Kristaps. Priekšā — Fricis. Foto — Ieva Puķe
Ieva Puķe

Dižķibeles laikā šuvēja Liene un datorgrafiķis Kristaps aizgāja no Rīgas uz laukiem, bet pandēmijas krīzē izveidoja savu ražojumu pašapkalpošanās vagoniņu, kas jau iecienīts Smiltenes apkārtnē. Dārzeņus un zaļumus Strazdiņi piegādā labākajiem restorāniem Cēsīs, Valmierā un Līgatnē

Kuriozs — Liene smaida par debiju Straupes lauku labumu tirdziņā pirms diviem gadiem. «Viss dārzā izaudzis — ko darām? Braucam uz tirgu! Bet tur tādu kā mēs ir daudz. Nez, kāds vispār pirks?» iesācēji lauksaimnieki pa ceļam mocījušies šaubās.

Viņiem kā jauniņajiem Straupē ierādīts tālākais stūris. Bet cilvēki atraduši, cits pēc cita nākuši klāt: «Mums patīk jūsu noformējums!» 

Kas tad tur tāds bija? «Nekas tik sevišķs — pirksta resnuma burkāni, mazas bietītes,» atbild vīrs Kristaps. 

«Viss buntītēs, svaigs, kraukšķīgs. Paņem un grauz!» attrauc Liene. «Un maziņi cukīni. Nekad neesam tos pieaudzējuši lielus, resnus, piegrūduši pilnus plauktus un pagrabu. Jā, mums patīk garšīgi paēst. Kāpēc neaudzēt to, kas mums pašiem garšo un nepiedāvāt citiem?»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu