Cienīgi jaunumi • IR.lv

Cienīgi jaunumi

Jānis Vēvers

2021. gads tehnoloģiju pasaulē sācies tikpat klusi kā citās dzīves jomās — patērētāju elektronikas izstāde CES janvārī notika tiešsaistē, tradicionāli nozīmīgākais gada pirmās puses notikums Eiropā Mobilās pasaules kongress (MWC) Barselonā no ierastā laika februāra beigās pārcelts uz jūnija nogali. Arī jauni produkti tirgū ieplūst mazākā apjomā un bez pompoziem pieteikumiem. Taču arī starp tiem ir ievērības cienīgi jaunumi.

Divi ekrāni uz palikšanu. Asus ZenBook Duo 14 (UX482)

Pirms pusotra gada Asus sāka interesantu eksperimentu, laižot tirgū klēpjdatoru ar diviem ekrāniem. Acīmredzot patērētāji to uzņēmuši gana viesmīlīgi, tādēļ Duo sērija piedzīvojusi jau vairākas modifikācijas, ieskaitot šā gada modeli UX482. Tāpat kā priekšgājēji, arī šis paralēli galvenajam 14 collu skārienekrānam piedāvā otru, uz pamatnes virs tastatūras novietotu ScreenPad Plus. To var izmantot gan kā primārā displeja «pagarinājumu», gan kā atsevišķu laukumu pilnīgi citas programmas lietošanai, gan kā paliktni zīmēšanai ar Asus Pen irbuli, gan kā īsceļu krātuvi. ScreenPad Plus paceļas septiņu grādu leņķī, lai saturs būtu labāk saskatāms. Šis zīmētājiem un vizuālā satura apstrādātājiem paredzētais dators ir gana jaudīgs, tikai 1,6 kilogramus smags un ar vienu uzlādi darbojas 13—17 stundas atkarībā no procesora un grafiskās kartes izvēles. Duo sērijas datorus pirmoreiz sastapušajiem gan nāksies pierast pie neparastā tastatūras novietojuma un tā, ka skārienpaliktnis ir mazs un novirzīts pašā labajā malā. Tā nav visparocīgākā vieta. Cena ap 1900 eiro.


Uzlādēts 40 minūtēs. OnePlus 8T

Ķīnas zīmolam OnePlus gadiem ilgi tika piekarināta «flagmaņu slaktētāja» birka. Proti, tā ražotie tālruņi tika atzīti par gana labiem, lai cīnītos ar pasaulē zināmākajiem zīmoliem, izkonkurējot tos ar zemāku cenu. Taču līdz ar atpazīstamību auga OnePlus īpašnieku apetīte, un nu jau tā flagmaņi maksā ap tūkstoti eiro. Ķīnieši steidza labot situāciju, laižot tirgū vidējās klases ierīci 8T, kas pievērsa uzmanību ar vairākām segmentam netipiskām lietām. Vispirms jau ar Warp Charge 65 ātrās uzlādes tehnoloģiju, kas piepilda 4500 mAh bateriju aptuveni 40 minūtēs. Tas ir patiesi iespaidīgs ātrums. Ievērības cienīgs ir arī 6,55 collu Fluid AMOLED ekrāns ar 120 Hz atsvaidzes ātrumu, ko noteikti novērtēs spēlīšu fani. Displejs arī atbalsta HDR 10+ tehnoloģiju bagātīgai krāsu paletei un izceļas ar 1100 nitu spilgtumu, kas ir īpaši noderīgi, kad ierīci apspīd koši saules stari. 48 MP četrkāršās kameru sistēmas īpašā specialitāte ir makroattēli. To var izmantot gluži kā lupu, lai sīkas lietas apskatītu palielinājumā. Un, protams, OnePlus 8T atbalsta 5G mobilo sakaru tīklu. Cena ap 650 eiro.


Pienākusi kārta Pro. Samsung Galaxy Buds Pro

Videosaziņas laikmeta spēcinātais pieprasījums pēc bezvadu austiņām mudina ražotājus strādāt pie aizvien jauniem un labākiem modeļiem. Samsung pāris gados ir laidis tirgū Buds, Buds+, Buds Live, un nu pienākusi kārta arī Pro versijai. To varētu uzskatīt par divu iepriekšējo modeļu krustojumu. Kvadrāta formas futrālis aizgūts no Live, bet ieauši turpina Buds un Buds+ tradīcijas — mazi, ausīs viegli paslēpjami un ar mīkstu, maināmu silikona uzgali, kas pieejams trīs izmēros. IPX7 mitruma noturība nozīmē, ka 6,3 gramus smagos ieaušus var lietot arī ne pārāk stiprā lietū un sportojot, savukārt aktīvā trokšņu slāpēšana novāc nevēlamās fona skaņas. Tas ir īpaši noderīgi videosanāksmēs, ja mājās trokšņo bērni vai mājdzīvnieki. Arī ielas troksnis tiek slāpēts gana labi. Austiņas ar vienu uzlādi darbojas astoņas stundas, bet futrālī pietiek enerģijas vēl vismaz trim uzlādēm. Ar aktivizētu trokšņu slāpēšanu darbības laiks sarūk līdz piecām stundām. Cena ap 230 eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu