Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība vienojās, ka pēc 6. aprīļa nepagarinās ārkārtējo situāciju valstī. Savukārt Saeima atbalstīja grozījumus likumā, kuri paredz iespēju noteikt Covid-19 ierobežojumus arī pēc ārkārtējās situācijas. Par epidemioloģiskās drošības pārkāpumiem tirgotājiem varēs uzlikt sodu līdz 5000 eiro. 

Lai arī vidējais jaunatklāto Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits pagājušajā nedēļā saglabājies līdzīgs un ir 519 dienā (nedēļu iepriekš 518), novērojams saslimstības pieaugums pusaudžu un jaunu cilvēku vidū, kā arī iedzīvotājiem vecumā virs 80 gadiem, informē SPKC. Premjers Krišjānis Kariņš (JV) aicināja sabiedrību Lieldienās nepulcēties svinībām. 

Ja tiks saņemts pietiekami daudz vakcīnu pret Covid-19, no 1. aprīļa strādāt gatavi masu vakcinācijas centri. Šonedēļ jau apstiprināta 43 200 AstraZeneca devu piegāde, jau saņemtas 25 200 Moderna devu. Rīgā lielie vakcinācijas centri atradīsies izstāžu centrā Ķīpsalā, ATTA centrā Krasta ielā un Rīgas Centrāltirgū. 

Latvijas Banka paaugstinājusi iekšzemes kopprodukta pieauguma prognozi šim gadam no iepriekš lēstajiem 2,8% līdz 3,3%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu