Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

STĀSTI. AGNESE ZARĀNE. LABA MEITENE. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Stāstu centrā ir meitenes un pieaugušas sievietes, kuras slēpj kādu dvēselisku traumu, skabargu, neirozi, cīnās ar vēlmi vienlaikus būt pašai un atbilst tiem standartiem, ko uzspiež apkārtējie. Autore raksta: «Esi laba, esi skaista, esi pieklājīga, nerunā pretī! Esi veiksmīgs, esi gudrs, esi stiprs — čaļi neraud! Mēs joprojām mēdzam ierāmēt cilvēkus stereotipiskos sociālos konstruktos.» Apgāda cena 9,99 €.


BIOGRĀFIJA. SĀRA BREDFORDA. KARALIENE ELIZABETE II. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. 
Aprakstīti dažādie laikmeti, ko piedzīvojusi karaliene: Otrais pasaules karš, Britu impērijas valdījumu sarukšana, valdību maiņas, krīzes, seksa, spiegu un politiskie skandāli. Aprakstīta Elizabetes ģimenes dzīve: sāncensība ar māsu Mārgaretu, aizrautība ar zirgiem un medībām, laulības ar princi Filipu, četru bērnu piedzimšana, laimes brīži un traģēdijas. Apgāda cena 14,45 €.


ROMĀNS. KRISTIANS KRAHTS. MIRUŠIE. IZDEVNIECĪBA MANSARDS. 
Pazīstamā šveiciešu rakstnieka romāna darbība norisinās filmu industrijā Veimāras Republikas perioda beigās un stāsta par šveiciešu režisoru un Japānas valdības ierēdni, kuri mēģina izveidot sadarbību kinojomā. Lai arī varoņi un notikumi ir autora fantāzijas radīti, romānā ir daudz atsauču un liecību par kinonozares personībām, politiķiem un vēsturiskiem notikumiem. Apgāda cena 10,90 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu