Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Veidojot plānu 2021. gada pirmajam numuram, domājām īpaši pievērsties tiem uzņēmumiem un jomām, kas šajos krīzes apstākļos spējušas ne tikai izdzīvot, bet arī atrast izaugsmes iespējas. Par dažiem virzieniem nebija ilgi jāprāto — e-komercijas uzplaukums nozīmē, ka šis ir pļaujas laiks pakomātu biznesam, un daudziem noteikti būs interesanti uzzināt vairāk par uzņēmumiem, kuru visās malās uzstādītie skapīši kļuvuši par ierastu daļu no ikdienas dzīves.

Pārsteidzošs un iedvesmojošs ir mūsu eksportētāju veikums — panākt ārzemēs pārdoto preču vērtības pieaugumu laikā, kad galveno tirdzniecības partneru tautsaimniecībās vērojama lielāka vai mazāka lejupslīde.

Numura lielā intervija ir ar veca un spēcīga uzņēmuma jauno seju. Latvijas lielākā būvkompānija UPB jau vairākus gadu desmitus daudzu prātos saistās ar Uldi Pīlēnu, taču vadības grožus pārņēmusi jaunā paaudze, un intervijā ar UPB holdinga valdes priekšsēdētāju Daini Bērziņu uzzinām, ka pandēmijas laika apstākļi padarījuši ārzemju klientus atvērtākus uzņēmuma piedāvātajiem inovatīvajiem risinājumiem.

Taču sekmīgo uzņēmēju daudzveidīgajos stāstos ir viens elements, kurš daudziem ir līdzīgs un piesaista uzmanību, — rūpes par darbinieku drošību epidēmijas laikā. Dainis Bērziņš apraksta pasākumus, kurus UPB ieviesa būvlaukumos, lai pasargātos no vīrusa, un uzsver: «Galvenā atbildība ir katra [uzņēmēja] rokās neatkarīgi no tā, ko saka valsts un uzraugošās institūcijas. Pašiem jārūpējas, lai varam turpināt darbu. Esam izvirzījuši sev stingrākas prasības, nekā noteikusi valsts. Kolēģi ievēro. Turamies labi.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu