Latvijas milzis būvē pasaulē • IR.lv

Latvijas milzis būvē pasaulē

Dainis Bērziņš. Foto — Reinis Hofmanis
Anda Burve-Rozīte

UPB holdinga valdes priekšsēdētājs Dainis Bērziņš pandēmijā realizē biznesa ieceres Lielbritānijā

Kā anekdotē par jauniem profesionāļiem, kuri sevi izgāž darba intervijā, — zināmā mērā tieši tā pirms 15 gadiem sākās jaunā finanšu direktora Daiņa Bērziņa (40) karjera ilgtspējīgas būvniecības koncerna UPB meitasuzņēmumā. Toreiz viņš uzņēmuma dibinātājam Uldim Pīlēnam nevilšus radījis iespaidu, ka nākotnē vēlētos ieņemt viņa vietu.

Šodien anekdote pārvērtusies par realitāti: kad pirms pieciem gadiem Pīlēns nolēma holdinga vadības grožus nodot jaunās paaudzes biznesa vadītāju rokās, Bērziņu aicināja uz pārrunām.

Viņa vadībā uzņēmumam, kura tirgus struktūrā eksports veido 60%, izdevies veiksmes stāstu turpināt.  2020. gadā UPB konsolidētais apgrozījums bija 237 miljoni. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 1900 darbinieku Latvijā un ārvalstīs. Tam ir pārstāvniecības deviņās pasaules valstīs, bet kopumā uzņēmums eksportē uz vairāk nekā 30 valstīm. 

Par būtisku savas darbības daļu UPB uzskata Latviju — tam ir gan biznesa, gan emocionāli iemesli. Jaunākais uzņēmuma veikums ir tirdzniecības centrs Sāga Dreiliņos, bet nesenākais ieguldījums — 11 miljoni eiro jaunas dzelzsbetona ražotnes  būvniecībā Liepājā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu