Madars Razma, izcils šautriņu metējs • IR.lv

Madars Razma, izcils šautriņu metējs

Decembrī Madars (32) pirmo reizi uzvarēja Pasaules šautriņu mešanas čempionāta mačā, bet kopvērtējumā šobrīd ieņem 53. vietu pasaules labāko šautriņu metēju rangā. Foto no personīgā arhīva
Mārtiņš Galenieks

Līdz 21 gada vecumam Madars nopietni spēlēja rokasbumbu, bija arī Latvijas jauniešu izlasē. Tad traumu un citu apstākļu dēļ šo sporta veidu pametis un bumbas vietā sācis mest šautriņas. Jau 2013. gadā pirmo reizi startējis Eiropas sacensībās, kur nopelnīja pietiekami naudas, lai pārtiktu nākamo pusgadu, un kopš tā brīža šautriņu mešana kļuvusi par viņa pamatnodarbi.

 «Neatceros, kad pēdējo reizi būtu strādājis,» iesmejas Madars. «Laikam Anglijā, kad pusotru mēnesi pastrādāju noliktavā, lai varētu atvērt britu bankas kontu,» viņš stāsta telefonintervijā no Brocēniem, kur atrodas pašizolācijā pēc atgriešanās no kārtējām sacensībām ārzemēs. Pērn balvās viņš nopelnījis gandrīz 70 tūkstošus britu mārciņu.

Protams, lai pelnītu tik daudz naudas, nepieciešama mērķtiecība un treniņi — pirmie gadi profesionālā šautriņu mešanā Madaram pagājuši bez ballītēm un citām izklaidēm. Palīdzējuši arī sponsori un atbalstītāji.

Jātrenējas ir vēl joprojām, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc Madars skeptiski raugās uz savām izredzēm kādreiz tikt pasaules čempiona godā. «Tad būtu pavisam jāpārceļas uz dzīvi Anglijā. Tur ir labākas treniņu iespējas, stiprāki un daudzveidīgāki sparinga partneri. Jāņem vērā arī tas, ka braukāšana uz Angliju un atpakaļ — jo tur pārsvarā notiek sacensības —, paņem laiku un enerģiju, ko varētu veltīt treniņiem.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu