Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība nolēma līdz Covid-19 ārkārtējās situācijas beigām slēgt saimniecības preču veikalus tirdzniecības centros brīvdienās un svētku dienās, bet premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien uzdeva Veselības ministrijai divu nedēļu laikā izstrādāt drīzumā gaidāmās vakcīnas pieejamības plānu. Līdz otrdienai kopējais inficēto skaits Latvijā bija 10 914, miruši 132 cilvēki. Slimnīcās ārstējās 379 Covid-19 slimnieki.

Satversmes tiesa atzina par Satversmei neatbilstošu Darba likuma normu, ka tiesības uz atvaļinājumu pēc bērna piedzimšanas ir tikai bērna tēvam. Tiesa atzina, ka līdzīgas tiesības ir arī viendzimuma pāriem. Tiesā bija vērsusies sieviete, kuras partnere nesaņēma pēc bērna piedzimšanas paredzēto atvaļinājumu. Saeimai līdz 2022. gada vidum jāveic attiecīgas izmaiņas likumos.

Latvijas katoļu baznīca sākusi ticības popularizēšanas projektu. Viena no tā «sejām» būs JKP politiķis Jānis Bordāns, kura vadītā Tieslietu ministrija pārrauga reliģiskās organizācijas.

Pēc skandāla ar Rīgas domes autostāvvietas caurlaides prasīšanu un tam sekojošās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces atkāpšanās viņa partija Latvijas attīstībai nolēma uz amatu virzīt Artūru Tomu Plešu. Toties partiju apvienība Attīstībai/Par vēl nav vienojusies par ministra kandidātu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu