Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. MAJA LUNDE. BIŠU VĒSTURE. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Anglija. 1851. gads. Sēklu tirgotājs Viljams vēlas izgatavot jauna veida bišu stropu — tādu, kas nodrošinās slavu un atpazīstamību. ASV. 2007. gads. Biškopis Džordžs sāk bezcerīgu cīņu, lai pretotos modernajām lauksaimniecības metodēm un glābtu bišu saimes. Ķīna. 2098. gads. Bites jau sen pazudušas, un Tao ar roku apputeksnē augļu kokus. Norvēģu rakstniecei izdevies trīs sižeta līnijas savīt aizraujošā stāstā. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 15,99 €.


ROMĀNS.
VILIAMS KLIMĀČEKS. KARSTĀ 68. GADA VASARA. IZDEVNIECĪBA PĒTERGAILIS. Stāsts par 1968. gada traģiskajiem notikumiem Čehoslovākijā, kad valstī iebruka padomju karaspēks, lai apspiestu valdības centienus reformēt un liberalizēt komunistisko režīmu. Romāns detalizēti atklāj okupācijas radītās sekas no jauniešu nākotnes sapņu sagrāves, ekonomikas stagnācijas līdz totālai sabiedrības cenzūrai. Romāna sižets ir balstīts uz patiesiem faktiem. Apgāda cena 9,99 €.


DZEJA.
LAURIS VEIPS. INTERESANTĀS DIENAS. IZDEVNIECĪBA ORBĪTA. Viens no spilgtākajiem jaunās paaudzes dzejniekiem, kura darbus raksturo lieliska humora izjūta, oriģināla tēlu sistēma un frāzes tīrība. Viņa dzejā jūtama arī sarunvalodas ietekme un protests pret uzspēlētu intelektuālismu. Lasītājs šajā krājumā satiks jaunu un apmulsušu cilvēku, kurš mēģina saprast savu pagātni (pamatā bērnības un izjukušu attiecību notikumus), kā arī tagadnes grūtsirdību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu