Valdība maskē neizlēmību • IR.lv

Valdība maskē neizlēmību

3
Aivars Ozoliņš

Vīrusa ierobežošanas vietā valdība izvēlas bezpalīdzības aizbildinājumu

Vienmēr pirmie, vai augšā, vai apakšā.

Latvijā vēl nupat bija vieni no zemākajiem Covid-19 saslimstības rādītājiem pasaulē. Bet nu esam pirmajā vietā Eiropā saslimstības pieauguma ziņā — 172% divās iepriekšējās nedēļās, kamēr citur Eiropā tie bija apmēram 14%. Septembra vidū 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju Latvijā bija vismazākais Eiropā — mazliet virs 4. Bet šonedēļ tas pārsniedza 31.

Ārkārtēji apstākļi prasa ārkārtēju rīcību. Taču valdības reakcija uz situācijas krasu pasliktināšanos izskatās pēc padošanās.

Ministru kabinets pirmdien sanāca uz ārkārtas sēdi un nolēma, ka sabiedriskajā transportā būs obligāti jālieto maskas. Ļoti labi, ko vēl? Kontrolieri un policija pastiprināti kontrolēs masku lietošanu. Labi, un vēl? Par masku nelietošanu varēs sodīt! Vai tas ir viss? Nē, valdība otrdien sanāca uz vēl vienu sēdi un nolēma, ka sabiedriskā transporta kontrolieriem, konduktoriem un autobusu vadītājiem būs tiesības izsēdināt vai neielaist transportlīdzeklī pasažierus, kuri nevalkā mutes un deguna aizsegus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu