Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Ar koronavīrusu varētu būt inficējies katrs desmitais cilvēks pasaulē, pirmdien paziņoja Pasaules Veselības organizācija. Tās ārkārtējās palīdzības koordinators Maiks Raiens norādīja, ka koronavīrusa uzliesmojumi pieņemas spēkā Āzijas dienvidaustrumos un saslimušo un mirušo skaits pieaug daļā Eiropas un Vidusjūras austrumu reģionā. Attēlā: kaprači Covid-19 upuru kapsētā Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Foto — Scanpix

Piektdien ES vadītāji vienojās par sankcijām pret 40 Baltkrievijas amatpersonām, taču sarakstā nav iekļauts diktators Aleksandrs Lukašenko. Arī Latvijas parlaments pieņēma paziņojumu, ka neatzīst Lukašenko par leģitīmu Baltkrievijas prezidentu. Tas nozīmē, ka Latvijas valsts ieskatā viņš būs parasts Baltkrievijas pilsonis un neviens viņa parakstīts dokuments nebūs saistošs. Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā svētdien jau 57. dienu notika protesta demonstrācija pret Lukašenko režīmu. Varas struktūras pret demonstrantiem izmantoja ūdensmetējus. 

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdienas atstāja slimnīcu, kur kopš piektdienas ārstējās pēc inficēšanās ar Covid-19. Daudzi viņu kritizēja par apdraudējumu aplipināt citus ar vīrusu, kad viņš svētdien uz brīdi pameta slimnīcu, lai pamātu atbalstītājiem. Arī pēc atgriešanās Baltajā namā, viņš noņēma sejas masku un savos izteikumos noniecināja vīrusa bīstamību. To redzot, «epidemiologiem nāk vēmiens», tviterī ierakstīja ārsts Ēriks Feigls-Dings no Amerikas zinātnieku federācijas. Kopumā ASV vīruss laupījis dzīvību vismaz 209 tūkstošiem cilvēku.


Parīzē pēc saslimšanas ar Covid-19 miris japāņu modes nama Kenzo dibinātājs Kenzo Takada (81). Viņš bija pazīstams ar saviem modes zīmoliem, parfimēriju un ādas kopšanas produktiem.

Azerbaidžāna pirmdien vainoja Armēniju trīs tās pilsētu apšaudē, bet Kalnu Karabahas galvaspilsētu Stepanakertu pirmdien apšaudījuši azerbaidžāņu spēki, nogalinot pāri par 200 cilvēkiem. Abas valstis noraidīja Krievijas piedāvājumu sākt sarunas par pamieru, bet Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs paziņoja, ka turpinās karot, līdz armēņu spēki būs pametuši Kalnu Karabahu. Kaujas sākās 27. septembrī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu