Spilgts eklektisms Rīgas centrā • IR.lv

Spilgts eklektisms Rīgas centrā

Ieva Kalēja

Ienākam Rūmē siltā atvasaras pēcpusdienā tikai dažas dienas pēc restorāna atvēršanas, un nav nemaz tik viegli atrast vietu, kur piesēst, — rodas iespaids, ka uz šo telpu nu jau labi sen Rīgas «trendseteri» ieminuši taku.

Dzirnavu ielas posms starp Skolas un Valdemāra ielu ir izdevīgs daudziem centrā strādājošajiem, bet īpašuma attīstītājiem izdevies līdz šim postpadomju stilā nolaistu īpašumu pārvērst par mazu, stilīgu skvēriņu.

Tomēr ar to nepietiktu, ja vieta priecētu tikai acis, bet garšas kārpiņas atstātu vienaldzīgas. Rūmes šefpavārs ir Uvis Janičenko, kura CV ietver darbu gan ar trim Michelin zvaigznēm novērtētajā Tokijas restorānā RyuGin, gan divzvaigžņotajā Spānijas restorānā Mugaritz un Zviedrijas Fäviken. Rūmē šī pieredze saplūst kopā kā spilgts eklektisms. Uz sienām glezniecības klasiķa Mondriāna priecīgu pamattoņu pildītie kvadrāti veido plaknes, kurās dzīvo japāņu komiksu stilā zīmēti smaidoši cilvēki. Ēdienkarte ir vienkārša — pusdienās pamatēdienos atrodamas tikai ramen zupas (8,50—10,50 €) —, bet rezultāts izsmalcināti sarežģīts. Piedāvājuma formu veido japāņu virtuve, bet saturu — izcili vietējie ražotāji.

Sākam ar uzkodām (4,50—5 €) — veģetārām sēņu, bešamela un Čedaras siera kroketēm ar halapenjo piparu krēmu un japāņu stilā ceptas cūkgaļas sendviču ar piena maizi un kāpostu salātiem. Krokešu smalkā garšu saspēle rosina fantāziju, bet perfekti izceptā cūkgaļa kopā ar piena maizi rada tik mierīga, līdzsvarota sāta sajūtu, ka gribētos pasūtīt vēl vienu porciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu