Kaimiņu sāpes • IR.lv

Kaimiņu sāpes

Nellija Ločmele

Lauzts vaigukauls. Galvas hematoma. Lauztas abas rokas. Trokšņu granātas šķemba kājā. Tā ir tikai daļa no briesmīgām traumām, ko guvuši gluži parasti baltkrievi, kuri pēc balsošanas rezultātu masveida viltošanas izgāja ielās pateikt Aleksandram Lukašenko, ka viņš patiesībā nav pārvēlēts uz vēl vienu prezidentūras termiņu. Pretī saņēma OMON asinspirti. Tagad Latvijā patvērušies un ārstējas vairāki baltkrievu protestētāji, kurus Ir bija iespēja satikt un uzklausīt.

Šonedēļ Sočos tikās divi tirāni — Lukašenko bija aizbraucis izlūgties Putinam naudu un pasūdzēties par briesmīgo NATO «ieroču žvadzināšanu» pie Baltkrievijas robežas Lietuvā. Cita starpā spriedelēja arī par «sarkanajām līnijām», kuras vara nedrīkstot nevienam ļaut pārkāpt arī valsts iekšienē.

Tikmēr vienkāršo baltkrievu stāsti atkal skaidri apliecina, kā pati Lukašenko vara brutāli pārkāpj likumu un cilvēcības sarkanās līnijas — miermīlīgo protestētāju sišana un spīdzināšana ir sistēmas zvērīgs mēģinājums salauzt pretestību. Pirms Lukašenko vizītes demonstrantu sišana un aresti atsākās ar jaunu sparu, un ir skaidrs — neviens par šiem noziegumiem neatbildēs, kamēr viltotais prezidents asiņainām rokām turēsies pie varas. Mēs Latvijā nevaram šo netaisnību pārtraukt, bet mums ir pienākums to redzēt, saukt vārdā, prasīt izbeigt un neaizmirst.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu