Ideju duelis • IR.lv

Ideju duelis

11
Linda Ozola un Einārs Cilinskis. Foto — Lauris Aizupietis
Pauls Raudseps

Kā atšķiras Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības kopējā saraksta līdera Eināra Cilinska un Jaunās konservatīvās partijas saraksta līderes Lindas Ozolas plāni Rīgas domē?

Tradicionāli priekšvēlēšanu debates tiek organizētas ar daudziem dalībniekiem, kas nostājas rindā uz skatuves un pēc kārtas īsi atbild uz jautājumiem. Diemžēl šāds formāts nedod iespēju ne kandidātiem saturīgi izteikties, ne vēlētājiem uztvert svarīgākās atšķirības partiju piedāvājumos. Tāpēc pirms Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām izvēlējāmies citu formātu. 

Divi kandidāti, kuri uzrunā vienus un tos pašus vēlētājus, katrs var savstarpējās diskusijās censties parādīt, kāpēc jābalso par viņu, nevis par tuvāko konkurentu. Pavisam plānots iztaujāt sešus līderus, kuru partijas bijušas pie stūres domē līdz šim vai nopietni pretendē pārņemt varu.

Kāpēc balsot tieši par jums, nevis par konkurentu?
Ozola. JKP ir sevi apliecinājusi ar pamatvērtību — tiesiskumu. Tiesiska nodokļu maksātāju līdzekļu pārvaldība ir pamats tam, lai cilvēki uzticētos jebkurai ievēlētai varai. Mūsu abu partiju izpratne par šo jautājumu būtiski atšķiras. Šis ir pirmais Saeimas sasaukums, kad ZZS un Lemberga kungs nesēž pie koalīcijas galda. Mūsu skatījumā Nacionālā apvienība bija pārāk gatava sadarboties ar Lemberga kungu.

Cilinskis. Mums ir ļoti pieredzējis sastāvs, izdevies apvienot divas partijas, un tas dod sarakstam papildu kompetenci. Mēs spēsim labāk sadarboties ar Pierīgas pašvaldībām, kur ir ļoti daudz LRA pārstāvju. Rīga ir jāskata Lielrīgas kontekstā. Mums tāpat ir pretkorupcijas prioritāte — man pašam ir pieredze pretkorupcijas komisiju vadīšanā Rīgas domē, kad mērs bija Jānis Birks. Šai komisijai izdevās ievirzīt diezgan daudzas lietas pareizā virzienā, kuras gan netika pēc tam turpinātas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu