Cīņa par atslēgām • IR.lv

Cīņa par atslēgām

Nellija Ločmele

Ārkārtas situācija Rīgā iestājās jau krietnu laiku, pirms pasauli pārņēma Covid-19 pandēmija, bet arī atrisinājums — domes ārkārtas vēlēšanas — gaidāms stipri agrāk nekā vīrusa vakcīna. 

Līdz balsošanai atlikušas trīs nedēļas. Vēl līdz 15. augustam elektroniski var nomainīt savu iecirkni, ja sistēmā piešķirtais neliekas ērts. Vēl ir gana laika izlasīt kandidātu sarakstus un programmas. Tajās gan daudzi solījumi līdzīgi kā padomju blokmājas, tāpēc īpaši rūpīgi jāseko kandidātu debatēm medijos — lai tiešām saprastu atšķirības plānotajos darbos un, galvenais, novērtētu pašu darītāju pieredzi un uzticamību.

Tieši ar tādu mērķi — dziļāk salīdzināt konkurējošās partijas, Ir trīs nedēļu garumā rīkos mēru kandidātu dueļus. Šajās dubultintervijās iztaujāsim sešu sarakstu līderus, kuru partijas bijušas pie domes stūres līdz šim vai pretendē uz varas pārņemšanu. Uz starta līnijas pirmie — NA/LRA apvienotā saraksta pirmais numurs Einārs Cilinskis un JKP lokomotīve Linda Ozola. Sarunas galvenās atziņas lasāmas žurnālā, bet visu videoierakstu varēs skatīties Ir.lv — nepalaidiet garām!

Šajā žurnāla numurā vēl daudz pārsteidzoša. Izrādās, Jānis Elsbergs atsācis rakstīt dzeju gluži kā jaunībā, un tā top uz ielas. Zinātnieki Latvijā tikuši pie jauna, jaudīga datu pārraides tīkla, lai atšifrēto genomu informācija nebūtu jāvadā cauri Rīgai ar automašīnu, kā līdz šim. Bet gadu ilgs mūsu kolēģes Baibas Kļavas pētījums atklāj — nelegālā ubagošana Rīgā nebūt nav tikai nabadzības izpausme, bet gan organizēta sistēma, ko kāds tajā iesaistītais bez aplinkiem nosauc par mafiju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu