Pašiem savs veikals — arī internetā • IR.lv

Pašiem savs veikals — arī internetā

Ilustrācija — Shutterstock
Jānis Vēvers

E-komercijas platformu uzplaukums radījis iespēju uzņēmumiem salīdzinoši viegli izveidot savu interneta veikalu

Uzņēmumu ikdienu pēkšņi izmainījušās ārkārtējās situācijas satraukumi pamazām pagaist no atmiņas, tomēr dažas pavasarī gūtās mācības ir tā vērtas, lai ne tikai iegaumētu, bet arī iestrādātu kompānijas darbā. Viena no tām ir pielāgošanās attālinātai klientu apkalpošanai. Pat ja piedzīvosim optimistiskāko notikumu pavērsienu un drīzā nākotnē visi pandēmijas laika ierobežojumi tiks atcelti, daļa patērētāju jau būs tik ļoti pieraduši pie iepirkšanās internetā, ka uz tirdzniecības vietām vairs nevēlēsies doties. Lai viņus nezaudētu, uzņēmumiem būs jārod iespēja tirgoties tīmeklī.

Par laimi, mūsdienās tas ir pavisam viegli. Ir pat izvēles iespējas. Var izvietot savu produkciju kādā no globālajiem digitālajiem «tirgus laukumiem» vai arī izveidot savu veikalu. Abos gadījumos var izlīdzēties bez programmēšanas un IT speciālistu piesaistīšanas, jo pasaulē netrūkst pārbaudītu platformu, kurās pavisam vienkārši iekopt savu pārdotavu. 

Globālās tirdzniecības vietas un to ieguvumus jau nesen aplūkojām, tāpēc šoreiz pievēršamies platformām, kurās izveidot savu interneta veikalu.

Iepirkties, neizejot no mājām

Interneta veikalu izaugsmes potenciāls ir milzīgs, jo, pēc Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) datiem, tikai 14% vietējo uzņēmumu izmanto iespēju pārdot savas preces un pakalpojumus internetā. Arī gatavu platformu piedāvājums ir gana plašs, turklāt netrūkst lokālo IT uzņēmumu, kuri solās par dažiem simtiem eiro iekopt veikalu pašu komersantu vietā. Laikmetam līdzi turas arī lielākās Latvijas bankas, izveidojot drošas norēķinu iespējas faktiski visām populārākajām e-komercijas platformām. Atliek tikai izvēlēties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu