Jolanta un Māris Čeiči-Kalniņi, Aitu kūts skatuves īpašnieki • IR.lv

Jolanta un Māris Čeiči-Kalniņi, Aitu kūts skatuves īpašnieki

Fotografēšanās izvērtās par neiespējamo misiju — kamēr Māris un Jolanta ar piecgadnieci Emīliju pozēja, mēs ar fotogrāfi centāmies, lai auniņi ieskrien kadrā. Īsti nesanāca. Foto — Ieva Salmane
Alise Zita Zeidaka

Grūti noticēt, ka blakus Ogres 1. vidusskolai un stadionam ir dārzs kā no brīnumu pasakas. Augļu koki, pašdarinātas dekorācijas, āra bāriņš, šūpuļtīkli… Sava nama pagalmā Māris un Jolanta ierīkojuši arī nelielu skatuvīti. Un aitas nav minētas velti — omulīgais iežogojums ir arī auniņu Tika un Tuka mājas.

Māris, kurš strādā bankā, par aitām domāja jau ziemā, taču Jolanta pretojās. Šķita, ka nebūs laika par tām rūpēties. Viņa ir kordiriģente, dzied profesionālos koros ne tikai Latvijā, bet arī Vācijā. Tomēr pandēmija ritmu izmainīja, arī Māris sāka strādāt no mājām, un radās izdevība sapni piepildīt.

Tomēr, kā izrādās, Covid-19 nebija galvenais iemesls. «Viss sākās ar precēšanos,» atklāj Jolanta. Maija sākumā abi nosvinēja slepenas kāzas, un Māris, veidojot aitu mājvietu, jutās kā taisīdams sievai dāvanu. Taču — kā kūts pārtapa par skatuvi? «Māris ielika pamatus, uztaisīja grīdu, un tad tas viss sāka izskatīties aizdomīgi,» atceras Jolanta. «Divām aitām pārāk daudz vietas,» viņš konstatē. Bet Jolanta piebilst: «Nodomāju: pārāk laba grīda. Te būtu skaista skatuve!» 

Tik tiešām — maija beigās ar Kārļa Rudras Jirgena koncertu savējiem atklāja Aitu kūts skatuvi, bet pēc nedēļas uz dziesminieka Ērika Loka koncertu saimnieki gaidīja arī citus interesentus. Viņu dārzā viesojušies cilvēki ne tikai no Rīgas un apkaimes, bet arī no Gulbenes un Jēkabpils. Vislielāko apmeklētāju skaitu — ap 50, neskaitot bērnus — pulcējusi folkloras kopa Delve.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu