Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Fiziskās distancēšanās norobežojumi South Bay Fitness sporta klubā Redondobīčā Kalifornijā. Kopš 12. jūnija šajā ASV štatā ierobežotā kapacitātē drīkst darboties bāri, izklaides centri, sporta klubi, viesnīcas un skolas, taču vairākos citos ASV štatos, kas pasteidzās atcelt Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, šobrīd vērojams straujš inficēšanās gadījumu pieaugums. Foto — AFP/LETA

No pirmdienas lielākā daļa Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu atkal atvēra savas iekšējās robežas, kas Covid-19 izraisītās pandēmijas rezultātā trīs mēnešus bija slēgtas. Vienīgi Spānijas un Maltas robežas vēl ir slēgtas, un Dānija, kas ietilpst Šengenas zonā, savu robežu atvērusi tikai daļēji. ES ārējo robežu plānots atvērt no 1. jūlija.

Četras ES valstis — Vācija, Francija, Itālija un Nīderlande — parakstījušas līgumu ar britu un zviedru farmācijas kompāniju  AstraZeneca par Covid-19 vakcīnu piegādi, tiklīdz tā būs gatava. Tieši AstraZeneca vakcīna, kas top kopā ar Oksfordas Universitāti, tiek uzskatīta par vienu no perspektīvākajām un vienu no pirmajām, kas nonāks tirgū. Četru valstu līgums paredz iepirkt 400 miljonus dozu, kuru pietiks visiem ES pilsoņiem.

Vācijas valdība par 300 miljoniem eiro pirks 23% akciju biotehnoloģiju uzņēmumā CureVac, kas izstrādā Covid-19 vakcīnu, pirmdien paziņoja finanšu ministrs Pēters Altmaiers.

Situācija ar koronavīrusa epidēmiju Ķīnas galvaspilsētā Pekinā ir «ārkārtīgi smaga», otrdien paziņoja Pekinas administrācijas pārstāvis. Veselības dienesti galvaspilsētā ziņoja par 27 jauniem Covid-19 gadījumiem, bet varas iestādes izvērsa vērienīgu izsekošanas un testēšanas programmu. Ķīnas Slimību kontroles un profilakses centrs pirmdien norādīja, ka Pekinas uzliesmojumā  konstatētais vīrusa celms ir viens no «galvenajiem epidēmijas celmiem Eiropas valstīs».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu