Godbijīgais viesis • IR.lv

Godbijīgais viesis

«Parastais dzegužlins. Tik mazs, ka var viegli paiet garām, bet īstajā brīdī tas mežā var ienest zvaigžņotas debess sajūtu.» Foto — Dāvis Ūlands
Gunita Nagle

Dabas pētnieks, ornitologs un arī fotogrāfs Dāvis Ūlands stāsta, kā saskata mežā to, kas daudzu acīm paliek apslēpts

Dāvja fotogrāfijas var ne tikai redzēt, tās var piedzīvot. Sēdi pilsētas mājoklī, bet caur viņa fotokameru redzi rīta gaismu izplūstam caur priežu mežu vai rasu spīguļojam saules staros un gandrīz vai dzirdi, kā vējš čabina lapas. 

Ir daudz aizrautīgu dabas fotogrāfu, kuriem izdodas noķert tiešām fantastiskus mirkļus. Taču Dāvis, kopš bērnības būdams ornitologs un labi pazīdams meža dzīvi, savās fotogrāfijās veic nebeidzamu ceļojumu pa dabas ainavām. Talants ļauj viņam atklāt tādas meža gaismas un ēnas, kādas cilvēki bieži nepamana. 

«Viņa fotogrāfijās var sajust sauli uz ādas, dūmaku uz pirkstiem, vēju matos un zāles smaržu. Dāvja fotogrāfijās daba kļūst reāla un tuva,» Dāvja mājaslapā uzrakstījusi viņa mīļotais cilvēks Madara Ūlande. 

Intervijā piedalījās abu pusotru gadu vecais dēliņš Andrs, kuru pavadījām viņa rīta pastaigā pa Arkādijas parku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu