Grūti noticēt • IR.lv

Grūti noticēt

1
Nellija Ločmele

Nedēļas nogalē vēroju, kā amerikāņu astronauti kopā ar mirdzošu rotaļu dinozauriņu lidinājās bezsvara stāvoklī, sasnieguši Starptautisko Kosmisko staciju vēsturiskā misijā — pirmo reizi cilvēkus kosmosā nogādāja nevis kādas lielvalsts, bet privātas kompānijas raķete. Par Īlona Maska radītā SpaceX neticamo panākumu sīkāk šajās žurnāla lappusēs.

Tomēr ikdienā mums tuvāki ir citi lidaparāti — airBaltic zaļastainās lidmašīnas, kuras Covid-19 epidēmijas dēļ piedzīvo smagu piespiedu nosēšanos. Nacionālā aviosabiedrība, tāpat kā citas pasaulē, piedzīvo dziļu krīzi, tāpēc valdība tās glābšanā nolēmusi ieguldīt milzīgu summu —  ceturtdaļmiljardu eiro. Cik pārdomāts ir šis plāns, un kā miljonus atgūs, arī par to lasiet šajā numurā.

Vēl īpaši iesaku stāstu par Covid-19 pacientu, kas vīrusu pārdzīvojis nevis pārnestā, bet burtiskā nozīmē — pazīstamais fotogrāfs Gatis Rozenfelds atklāj, cik smaga patiesībā ir «vidēji smaga» slimības gaita sešu nedēļu garumā. Turklāt jārēķinās ne tikai ar veselības problēmām, bet arī ar cilvēku aizspriedumiem, iracionālām bailēm. Šī intervijas atziņa likās īpaši sāpīga — mūsdienu sabiedrībā taču netrūkst informācijas, lai saprastu, ka vīrusu izslimojušie vairs nav lipīgi un nevienu neapdraud, tāpēc viņu izstumšana ir muļķīga un necilvēcīga. Paldies Gatim par atklātību — ceru, ka daudzi viņu tiešām sadzirdēs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu