Sērgas aizsegā • IR.lv

Sērgas aizsegā

2
Aivars Ozoliņš

Politiķi atgriežas pie politikānisma un savtīgu interešu bīdīšanas

Vai krīze jau pārvarēta? Ja spriežam pēc daļas politiķu rīcības, Covid-19 apdraudējums ir pagātnē, tāpēc var atgriezties pie ierastajām ākstībām. 

Politikānisma drošākais tests arvien paliek novadu reforma. Pirms trim nedēļām šis tests izrādījās negatīvs, taču nupat atkal ir pozitīvs.

13. martā, kad Saeima bija sanākusi jau uz sesto sēdi 316 priekšlikumu izskatīšanai Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma grozījumiem, ZZS un Saskaņa daudziem negaidīti atsauca visus savus priekšlikumus. «Valstī, manuprāt, ir jānodarbojas ar daudz svarīgākiem jautājumiem,» paziņoja Viktors Valainis, kura ZZS frakcija bija iesniegusi vairāk nekā pusi no likumprojekta novilcināšanas priekšlikumiem. Un Saeima pieņēma likumu otrajā lasījumā.

Pēc Lieldienām Saeima atsāks šo likumprojektu izskatīt. Taču trešajam lasījumam iesniegti nu jau 375 priekšlikumi! 268 no tiem iesniedzis Valainis. Varam secināt, ka ZZS ieskatā valstī vairs nav jānodarbojas ar svarīgiem jautājumiem. Jeb, pārfrāzējot Pūpolsvētdienas skaitāmvārdus, «Covid-19 ārā, bet ZZS atpakaļ iekšā». Turklāt «zaļo zemnieku» vīruss Latvijas politikā kļūst eksponenciāli agresīvs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu