VIDEO: Ārste Ilze Neimane Vācijā: “Reizēm ceļojums ir vērtīgāks par galamērķi” • IR.lv

VIDEO: Ārste Ilze Neimane Vācijā: “Reizēm ceļojums ir vērtīgāks par galamērķi”

Ilze Neimane, ārste Vācijā. Publicitātes foto

“Aherna bija sakritība. Cilvēki šeit bija brīnišķīgi. Tā es piekritu, tā es te paliku, un tā es to mazo Ahernu esmu iemīļojusi. Tie cilvēki tagad ir daļa no manas dzīves,” stāsta ārste Ilze Neimane, kura jau trīs gadus darbojas rezidentūrā Ahernā, Bādenes-Virtembergas pavalstī Vācijā.

“Lēmums noteikti nebija viegls. Līdz pat šim brīdim ir grūti sev pateikt – jā, es taču esmu aizbraukusi, es taču dzīvoju citā valstī. Es reizēm aizmirstu, ka esmu tik tālu prom no Latvijas. Ģeogrāfiski esmu Vācijā, bet esmu latviete,” uzsver Ilze.

“Šeit neesmu bijusi nevienā pļavā, kurā smaržotu tā, kā mājās. Švarcvaldes dziļajos, biezajos mežos nesmaržo tā, kā smaržo Latvijā, Carnikavā pie jūras,” saka Ilze.

“Nedzīvot savos sapņos, bet izdzīvot savus sapņus! Ļauties piedzīvojumam, ļauties trakajām idejām. Ceļš kaut kur aizvedīs, un pa ceļam var redzēt kaut ko ļoti skaistu. Reizēm ceļojums ir vērtīgāks par galamērķi.”

Projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem Latvijā un pasaulē, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta komanda 2018.gada novembrī uzdāvināja Latvijai 100.dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos. Šobrīd tiek veidota diasporas stāstu sērija TUESI.LV PASAULĒ par Latvijas jaunajiem cilvēkiem dažādās pasaules valstīs.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu