Jāstiprinās! • IR.lv

Jāstiprinās!

Nellija Ločmele

Noliegums, dusmas, kaulēšanās, depresija un tikai visbeidzot — pieņemšana. Psihologi uzskata, ka šāds emociju ceļš cilvēkam jānoiet, pieņemot dzīvē zaudējumus. Droši vien katrs no mums ir atšķirīgā stadijā, pieņemot ierastās brīvības, drošības un ikdienas paradumu zudumu jaunā koronavīrusa dēļ. Ārkārtas situācija!

Kāds draugs ciemojoties sacīja, ka viņam tagad esot barikāžu laika sajūtas. Tolaik vēl biju skolniece, man atmiņā drīzāk palikusi romantiskā ugunskuru smarža, nevis bailes vai atbildības nasta. Man šī ir pirmā tāda mēroga ārkārtēja situācija, kad pašai jāuzņemas atbildība ne tikai par sevi, bet arī citiem līdzcilvēkiem. Ko es daru?

Atgādinu sev, ka jāsaglabā miers un domu skaidrība. Atgādinu to vēlreiz, ja tvitera lente uzsitusi pulsu. Ar ģimeni vienojos par plānu, kā pasargāt vairāk apdraudētos — vecākus. Iedziļinos un cenšos noskaidrot faktus, pirms izteikt viedokli. Turpinu ik rītu rūpēties par savu veselību — vingroju un iedzeru šļuku smiltsērkšķu sulas — jo drošākais sargs pret nejauko vīrusu ir nevis premjers Kariņš, bet laba imunitāte. 

Arī Ir redakcijas darbs šajā ārkārtas situācijā daudz vairāk pāriet attālinātā režīmā, tomēr galvenais nemainās — mēs vēlamies būt tuvu saviem lasītājiem. Mums kopā jābūt gudriem un jāsaglabā možs gars.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu