Sarkanzaļais izmisums • IR.lv

Sarkanzaļais izmisums

Aivars Ozoliņš

ZZS un Saskaņas pretdarbība novadu reformai ir politiska agonija

Saeimā šonedēļ turpinās diskusijas par grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kurus sāka izskatīt pagājušo ceturtdien, 5. martā, un turpināja arī pagājušo piektdien. Līdz otrdienas vakaram deputāti bija izskatījuši 81 no 316 priekšlikumiem, kuri iesniegti šim likumprojektam. Tā turpinot, vajadzēs vēl pāris nedēļu, lai Saeima tiktu līdz balsojumam par visu likumprojektu un atgrieztos pie normāla likumdošanas darba. Kas īsti un kāpēc tur notiek?

Vai tiešām valdībā, sabiedriskajās organizācijās, pašvaldībās un Saeimas komisijās apspriestais un līdz otrajam lasījumam Saeimā nonākušais likumprojekts piepeši ir tik slikts, ka tam vajag simtiem uzlabojumu, kā iztēlo opozīcijas deputāti? Un vai viņu mērķis ir tiešām uzlabot likumprojektu, lai novadu reforma notiek vislabākajā iespējamajā veidā, vai tomēr mēģināt panākt, lai reforma nenotiek vispār, tikai bail to atklāti pateikt?

ZZS varēja skaidri un gaiši paziņot visiem tāpat redzamo — ka ir pret reformu, kuras rezultātā 119 pašvaldību vietā Latvijā būtu 40. Tad diskusijas Saeimā būtu īsas, ZZS balsotu pret, Saskaņa, kaut arī tai patīk, ka tās pašlaik kontrolētās Daugavpils un Rēzekne likumprojektā ir «lielās pilsētas», nevarētu pirms vēlēšanām Rīgā atbalstīt šīs valdības plānoto, tāpēc balsojumā nepiedalītos, un likums būtu otrajā lasījumā pieņemts jau pagājušonedēļ. 

Tā vietā ZZS izvēlējās pārvērst likuma pieņemšanu par absurda teātri, kā bija kopā ar Saskaņu mēģinājusi izdarīt jau ar budžeta likumu pērn novembrī, kad ievilka tā pieņemšanu divu dienu garumā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu