Žurnāls: ABLV naudas atmazgāšanā apgrozīti vismaz 1,4 miljardi eiro • IR.lv

Žurnāls: ABLV naudas atmazgāšanā apgrozīti vismaz 1,4 miljardi eiro

10
Somas ar ABLV 50 miljonu eiro atmazgāšanas lietas materiāliem pirms tiesas sēdes 1.februārī. Foto: Evija Trifanova, LETA

ABLV bankas naudas atmazgāšanas lietā kopumā ierosināti desmit kriminālprocesi, kuros izmeklē iespējami noziedzīgu līdzekļu apgrozīšanu vismaz 1,4 miljardu eiro apmērā, ceturtdien raksta žurnāls Ir. Pagājušajā nedēļā notikusī kratīšana bankā, kad tur ieradās specvienības Omega vīri maskās, bija par vienu no tiem – par ne mazāk kā 50 miljonu eiro noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju bankā laikā no 2015. līdz 2018.gadam.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde Ir informēja, ka kriminālprocesā patlaban pārbauda ASV naudas atmazgāšanas apkarošanas iestādes FinCEN 2018.gada februārī publicētās ziņas, ka ABLV banka kā juridiska persona un tās amatpersonas ir organizējušas un atbalstījušas sistemātisku noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Pārējos deviņos kriminālprocesos kopumā arestēti 138 miljoni eiro, bet iespējami noziedzīgi iegūtu līdzekļu apgrozījums pārsniedz 208 miljonus eiro, 1,4 miljardus ASV dolāru (1,27 miljardi eiro) un 718 miljonus rubļu (10,3 miljoni eiro) – tātad pavisam aptuveni 1,4 miljardi eiro, uz policijas sniegto informāciju atsaucas Ir.

Jau pieminēto 50 miljonu eiro atmazgāšanas lietu no policijas pērn oktobrī pārņēma prokuratūra, kas Latvijā nav ierasta prakse. Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors Dainis Šteinbergs Ir teic, ka vajadzējis palīdzēt policijai, kurai esot ļoti liela slodze, tajā skaitā ABLV bankā arestētās naudas lietās. Ar virsprokurores Gitas Biezumas lēmumu pagājušajā nedēļā izveidota speciāla prokuroru grupa.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Komentāri (10)

andrejs 06.02.2020. 13.01

ABLV bankas naudas atmazgāšanas lietā kopumā ierosināti desmit kriminālprocesi, kuros izmeklē iespējami noziedzīgu līdzekļu apgrozīšanu vismaz 1,4 miljardu eiro apmērā
————————
1,4 miljardi?
Interesanti, kāpēc abi izredzētās tautas pārstāvji joprojām uz brīvām kājām un “kaļ” jaunus “biznesa” plānus.

+2
0
Atbildēt

1

    QAnon > andrejs 06.02.2020. 14.57

    skat: altinyildiz 06.02.2020. 10.39

    0
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 06.02.2020. 17.10

ja par lietiņu – es jau sen vairs nesaprotu, nē – patiesībā nekad neesmu sapratusi – kāpēc mums stāsta visu laiku pekstiņus
kā ir patiesībā – nav ne jausmas , bet vienā brīdī putniņam ordenis un paldies, bondaram ordenis un sievai kažoks, kaut gan tikko tācu rakstīja, ka atbildīgs par krājbankas izsaimniekošanu – viss izdarīs perfekti un pareizi – citā brīdī – izrādās, ka nu tik sāks purināt visus mazgātājus un ņems atpakaļ ftukā tos, kurus tikko atlaida ar bargiem pantiem –

no vienas puses jau , protams, kāda jēga man megināt ko saprast – no otras puses –

es atļaujos turēties pie svētās pārliecības, ka Kazāku par LB prezidentu apstiprināja tikai un vienīgi, jo viņš apliecināja , ka atblastīs ļoti augsto amatpersonu apmaksas līmeni.
Kā saka – štrunts par bitēm – ka esam nabadzīgākie Eiropā, toties medus – plūst upēm – varneši mums izrādās pat bagātāki par zviedriem – ( atsaucoties uz Cērpa teikto)

ne par tēmu atkal – bet cik tad ir tādu cilvēku Latvijā, kas spēj izsekot šitiem bandīstāstiem

+2
-1
Atbildēt

0

QAnon 06.02.2020. 14.56

No kurienes tāds infantīlisms? Tā bija Krievijas FSB diversija pret Latvijas ostām, kur piedalījās Jaunā Komparķija, koprofāgs Rinkēvičs un bezmugurkaulnieks Kariņš. Kā zināms, krieviem būtiski krītoties pirktspējai un nonākot līdz ražošanas izsīkumam, nepietiek kravu pašu ostām.
“Puzes pundurim” es pievērstu uzmanību, kad Guantanamo cietumā pie bārdainiem vīriem būtu izdoti visi Vienotības un tās kroplo atvašu: JKP un Par (OIK) mūdži.

0
0
Atbildēt

1

    andrejs > altinyildiz 06.02.2020. 18.14

    “Puzes pundurim” es pievērstu uzmanību, kad ….
    ————————-
    Amerikāņi tomēr nolēma savādāk. Un tiešām nebūtu slikti, ja viņu nodotu bārdainiem vīriem

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu