Igors Sokolovs, Bolderājas videoaktīvists • IR.lv

Igors Sokolovs, Bolderājas videoaktīvists

«Rajons ir mazs, brīvdienās to var kājām izstaigāt pat divas reizes — pa Silikātu un Lielo ielu, atpakaļ,» atzīmē bolderājnieks Igors. Feisbuka lapā viņš ievieto video par visu interesanto. «Tas ir mans hobijs, vienkārši ķeru kaifu.» Foto — Ieva Salmane
Ieva Puķe

Bolderājā visi mani pazīst kā Igoru Martu, paziņo sarunas biedrs. 2007. gadā izvēlējies pseidonīmu Martovskijs, jo dzimis martā, tas saīsināts. «Ar draugiem aizrāvāmies ar repu, mums bija sava banda — komanda. Jā, repojām arī par Bolderāju: Ja iz Boldesa, eto naš teatr, naša pjesa (Esmu no Bolderājas, tas ir mūsu teātris, mūsu luga).» 2004. gadā, kad Igors no Dzirciema pārcēlās dzīvot uz šo Rīgas nomali, nosaukums «Boldesa» jau bija lietošanā. Viņam ar sievu Viktoriju pieder miniatūrs manikīra un pedikīra salons Gobu ielā. Igors rūpējas par šīs iestādes finansēm, studē maģistrantūrā uzņēmumu vadību. Taču ievērību guvis feisbuka lapas Ja iz Boldesa dēļ. 

«Es sevi neiztaisu par blogeri. Sākumā tas bija vienkārši joks. Pirmo reportāžu ar telefonu uzņēmu talkas dienā 2018. gadā,» atceras Igors. «Aprīlī — kura ir tā diena, kad piedzima Ļeņins? — mēs ar draugu Filipu Kostrovu, dzīvnieku glābēju, mūsu rajonā palīdzējām ķert klaiņojošos suņus, meklējām kucēnus.»

Arī indivīdam ir spēks — viņš pārliecinājās pēc cita sižeta tapšanas. «Rīgas Brīvosta pirms diviem gadiem gribēja ar smiltīm aizbērt lielu mola teritoriju, uzcelt trīsmetrīgu metāla žogu. Mans video bija grūdiens — ieradās žurnālisti, iedzīvotāji draudzīgi savāca 5150 parakstu pret.» 

Bet vismīļākais esot trīsdaļīgs video «par dzīvi dārzā». «Tos dārziņus, kas ir pie Zilās ielas un Beķermuižas, jau nostūma,» skaidro Igors. «Bet pārējos vēl dzīvo ļaudis. Alkoholiķi, bijušie zeki. Tur bija vecmāmiņa Ira, kurai mēs ar Filipu palīdzējām organizēt kaķu sterilizāciju. Pēc mana video ieradās Pirmā Baltijas kanāla Ziņu dienests.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu