Dalos pieredzē: kā sākt «dari pats» biznesu? • IR.lv

Dalos pieredzē: kā sākt «dari pats» biznesu?

Jaunā uzņēmēja Ilze Kalpiša, Diegu meistars. Foto — Edmunds Brencis
Alise Zita Zeidaka

Diegu meistars
Īsumā. Uzņēmums dibināts 2019. gada sākumā pēc uzvaras biznesa ideju konkursā Ideju kauss, bet pati ideja par foto pārvēršanu diegu portretā ir aptuveni gadu senāka. Galvenais produkts ir personalizēts «dari pats» komplekts, kas klientam ļauj paša spēkiem fotogrāfiju pārvērst portretā no diega.
Mērķis. Lai katrā mājā pie sienas būtu Diegu meistara portrets.
Skaistākais. «Saņemt pozitīvas atsauksmes un gūt pārliecību, ka klientiem portretu radīšanas process patīk tikpat ļoti, cik mums pašiem.»
Grūtākais. «Lielākais izaicinājums ir mūsu darbu fanus pārvērst klientos.»

Mentores Anna Maksimova un Laura Karatājeva, Smubic.
Foto — Edmunds Brencis

Smubic
Īsumā. Uzņēmums kopš 2018. gada ražo inovatīvus bērnu 3D konstruktorus, ko var salikt bez līmes un šķērēm, izkrāsojot un papildinot ar visdažādāko materiālu rotājumiem.
Mērķis. Ražot dažādu sarežģītības pakāpju konstruktorus, kas ir draudzīgi gan videi, gan bērniem.
Skaistākais. «Brīnišķīgi, ka mūsu produkts vieno bērnus un vecākus kopējā nodarbē — konstruktora salikšanā un izdaiļošanā.»
Grūtākais. «Saprast, kā vēl sekmīgāk sasniegt mērķauditoriju un informēt par mūsu produkta pievienotajām vērtībām. Pašlaik vienīgais veids, kā varam to parādīt, ir bērnu un vecāku iesaiste meistarklasēs.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu