Pēc Titānika • IR.lv

Pēc Titānika

Nellija Ločmele

Traktori šonedēļ braši plucināja tirgus būdas ap Rīgas Centrāltirgu, kur gadiem andelētas nelegālās cigaretes — šī perēkļa vietā būšot laukums publiskiem kultūras pasākumiem, sola mērs Burovs. Nav gan zināms, cik ilgi viņš pats būs savā vietā, jo Rīgas domē turpinās grūstīšanās par varu.

Pat uz Briseli aizbēgušais eksmērs Ušakovs vairs nevar klusēt un feisbukā tautai skaidro, ka Rīgas domi tagad vada Mata Hari. Nu, tā slavenā kurtizāne un spiedze no Pirmā pasaules kara laikiem, kuru beigās arestēja un nošāva. Vārdu sakot, Burovs esot divkosīgs melis, kas par mēru ticis tikai tāpēc, ka «iepriekšējos 10 gadus veiksmīgi nēsājis čemodānus aiz vajadzīgajiem cilvēkiem». Bet kas bijis čemodānos, Ušakovs nepasaka.

Tikmēr Burovs apgalvo, ka turot domes kuģa stūri un tas neesot vis nekāds Titāniks, lai gan pēc skumjā acu skata pats drīzāk atgādina nāvei nolemtu kuģa orķestra muzikantu, nevis kapteini. Vienīgā lieta, par ko šajā sabrukušās koalīcijas haosā var būt puslīdz drošs, — ka Rīgas Satiksmes vadībā nav neaizstājamu cilvēku, gluži tāpat kā kapos.

Ārkārtas vēlēšanu tuvums ir jūtams. Tāpēc vērts ieklausīties šonedēļ žurnālā intervētā režisora Viestura Kairiša teiktajā: «Rīgas dome spēj turēties tik ilgi, jo mums tur ir vāja un sadrumstalota opozīcija, kurā nav gandrīz nevienas vērā ņemamas autoritātes un nopietnu spēku.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu