Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Pilsēta pie upes
Sonora Broka

oooo Pilsēta pie upes. Pēc Gunara Janovska romāna motīviem tapusī Vietura Kairiša filma izseko straujiem vēstures notikumiem nelielā Latgales pilsētā — pēc ulmaņlaikiem pilsētā ienāk komunisti un drīz pēc tam — nacisti. Galvenais varonis daiļkrāsotājs Ansis (Dāvis Suharevskis) spēj tikai pārkrāsot uzrakstus uz ielu plāksnītēm un veikalu izkārtnēm. Anša un ebreju meitenes Zislas (čehu aktrise Brigita Cmuntova) mīlestībai svētību liedz viņas tēvs, tikmēr pilsētā ierodas glītā un enerģiskā latviete Naiga (Agnese Cīrule). Piļsāta pi upis precīzi fiksē varas maiņu atstātās rētas gan pilsētas vaibstos, gan arī tās iedzīvotāju likteņos. Kino no 17. janvāra.


oooo
 Skandāls / Bombshell. Šarlīze Terona, Nikola Kidmena un Margo Robija atveido Fox News darbinieces filmā, kas balstīta patiesos notikumos. Šīs žurnālistes bija tieši saistītas ar ietekmīgās un pretrunīgi vērtētās ziņu aģentūras Fox News vadītāja Rodžera Eilsa atlaišanu, kas sekoja apsūdzībai par seksuālu uzmākšanos. Aģentūras nospriegotā atmosfēra, nerakstītie likumi, kas ietekmē karjeras lēcienus vai kritumus, politiskās spēles — Skandāls ir aizraujoša skatāmviela.  Kino no 17. janvāra.

Dūlitls / Dolittle (2020). Visu vecumu lasītājiem mīļais stāsts par doktoru Dūlitlu, kurš spēja sarunāties ar dzīvniekiem, pārvērties krāšņā piedzīvojumu filmā ar Robertu Dauniju junioru titullomā. Kopā ar uzticamajiem draugiem — papagailieni Polinēziju, pīli, suni un citiem zvēriem — doktoram jādodas ceļojumā uz noslēpumainu salu, jo tur atrodams augs, kam pa spēkam izārstēt sasirgušo karalieni. Filmu latviski ieskaņojuši Andris Bērziņš, Akvelīna Līvmane un citi pazīstami aktieri. Neesmu redzējusi. Kino no 17. janvāra.

Sliktie puiši uz mūžu / Bad Boys for Life (2020). Jau trešo reizi policijas pārinieku Maika un Markusa lomās satiekas aktieri Vils Smits un Mārtins Lorenss. Laiks darījis savu — Maiks izdzīvo tipisku vīriešu pusmūža krīzi, traucoties sporta auto, savukārt Markuss bauda ģimenes dzīvi un domā par pensionēšanos. Kad Maika dzīvībai draud briesmas, «sliktie puiši» tomēr apvienojas pēdējai misijai. Neesmu redzējusi. Kino no 17. janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu