Izvest miskasti • IR.lv

Izvest miskasti

1
Pauls Raudseps

Ceļš no atkritumu urnām līdz vēlēšanu urnām ved caur mīnu lauku

Dziļi simboliski, ka par pamatu Rīgas domes atlaišanas ierosināšanai kļuvusi nespēja noorganizēt mēslu izvešanu no pilsētas jeb, pieklājīgāk izsakoties, atkritumu apsaimniekošanu.

Tiesa, iemesli patriekt kopš 2009. gada Rīgā valdošo kleptokrātiju mētājas mums visapkārt kā netīras drazas no apgāzta konteinera. Daimler, nanoūdens un neskaitāmi citi korupcijas skandāli sajukuši kopā ar Live Riga izšķērdīgajiem konsultantu līgumiem, uz nezināmu laiku slēgto Brasas tiltu, Baronielas izķēmošanu un gadiem Centrāltirgū plaukstošo nelegālo cigarešu biznesu. Kam lielāks maiss, var salasīt vēl un vēl šādas šmuces.

Ušakovs pārņēma domi, kad tās budžetā bija milzīgs uzkrājums, kurš šajos gados noēsts un izšķērdēts, un nākamgad draud izdevumu apcirpšana, kas varētu skart skolēnu brīvpusdienas vai sabiedriskā transporta brīvbiļetes.

KNAB kratīšanas Ušakova mājās un kabinetā likušas viņam kopā ar savu uzticamo pārinieku, «misteru 20%» Ameriku meklēt patvērumu Briselē, un viņu dzelžaini būvētā varas vertikāle tagad guļ garšļaukus grāvī. No pilnīgas iziršanas to glābj tikai plāna dolārzaļas līmlentes kārtiņa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu