Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

ASV valdība lauzusi vēl vienu starptautiskās politikas principu — tā vairs neuzskata, ka izraēliešu kolonistu apmetnes okupētajās palestīniešu teritorijās būtu «pretrunā starptautiskajām tiesībām», pirmdien paziņoja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo, šādi iezīmējot izmaiņas ASV ārpolitikā. ES nekavējoties atkārtoti uzsvēra, ka joprojām uzskata apmetnes par neleģitīmām. Kopumā Rietumkrastā, kur dzīvo 2,6 miljoni palestīniešu, gan ar Izraēlas valdības atbalstu, gan uz savu roku ievākušies apmēram 400 000 ebreju kolonistu. Attēlā: ebreju apmetne Givat Zeev netālu no palasetīniešu pilsētas Ramālas. Foto — AFP/LETA

Nīderlandes vadītā starptautiskā izmeklētāju komanda pagājušajā nedēļā publicēja telefonsarunas, kuras Maskavu saista ar Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Austrumukrainas 2014. gadā. Telefonsarunas liecina par ciešām saitēm starp augsta ranga Krievijas amatpersonām un prokremlisko karotāju līderiem, tajā skaitā tiem, kuri tieši apsūdzēti par saistību ar lidmašīnas notriekšanu. Malaizijas aviolīniju reisa MH17 lidmašīnu notrieca 2014. gada 17. jūlijā. Gāja bojā visi 298 pasažieri. Maskava vienmēr noliegusi savu saistību ar šo noziegumu un tagad apšauba arī telefonsarunu īstumu.

Krievija pirmdien paziņoja, ka nodevusi Ukrainai trīs tās karakuģus, kurus pirms gada Krievija sagrāba okupētās Krimas piekrastē.

Honkongas Augstākā tiesa pirmdien atzina, ka aizliegums protestos valkāt sejas maskas ir nekonstitucionāls. Savukārt Honkongas studentu pilsētiņa svētdien un pirmdien kļuva par protestētāju un policijas sadursmju vietu — ievainoti vairāk nekā 100 cilvēku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu