Gaidot spriedumu • IR.lv

Gaidot spriedumu

2
Glābšanas dienestu darbinieki daļēji attīrītajās lielveikala drupās 2013. gada novembra beigās. Foto — LETA arhīvs
Baiba Kļava

Jau seši gadi un 171 tiesas sēde pagājusi kopš traģiskā 21. novembra, kad zem iegruvušā lielveikala Maxima drupām Zolitūdē gāja bojā 54 cilvēki. Krimināllietas izskatīšana tuvojas finišam pirmajā instancē, taču droši var prognozēt, ka tās nebūs beigas — neviens no apsūdzētajiem neatzīst savu vainu, bet prokuratūra pieprasījusi bargākos iespējamos sodus

Katru dienu Agrita Petruņina (64) savās mājās aizdedz sveci, lai pieminētu pirms sešiem gadiem lielveikala Maxima drupās mirušo dēlu. Aldim bija 36 gadi, viņš strādāja par menedžeri lielveikalā, audzināja divus bērnus.

Agrita ir starp traģēdijā cietušajiem, kas cenšas apmeklēt katru tiesas sēdi — krimināllietas iztiesāšana turpinās trīsarpus gadus, bet pirms drīz jau gaidāmā sprieduma pašlaik iestājusies pauze tiesneses slimības dēļ.

«Nesaprotu, kāpēc lieta netiek skatīta. Ir palikusi pati astīte,» sieviete ir norūpējusies. Tiekos ar Agritu viņas mājās Zolitūdē, kas atrodas pārsimt metru attālumā no traģēdijas vietas. Viņa apņēmīgi saka — cer uz taisnīgu spriedumu un reālu sodu tiem, kurus atzīs par vainīgiem.

Tiesas zālē rūpīgi sekojot debašu runām, viņa ir sarūgtināta un nespēj saprast, kāpēc advokāti lūdz pilnīgi attaisnot savus aizstāvamos. «Tas vienkārši nav izstāstāms, ja man ir jāapglabā savs bērns, bet neviens nav vainīgs. Nu kā? Kā cilvēks ar augstāko izglītību zīmējot, rasējot, domājot un visu apsverot, nav vainīgs?»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu