Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Arhitektu ideju konkursā dzelzceļa līnijas Rail Baltica termināļa būvei Tallinā uzvarējis britu biroja Zaha Hadid Architects un Igaunijas kompānijas Esplan projekts Light Stream

Pēc vardarbīgām sadursmēm ar policiju Honkongā pirmdien divi cilvēki tika smagi ievainoti. Vienu no protestētājiem sašāva policists, bet citu kāds aizdedzināja ar degšķidrumu. Demokrātijas atbalstītāju sadursmes ar policiju pirmdien notika pēc tam, kad piektdien slimnīcā nomira 22 gadus vecs demonstrants. Protesti Honkongā sākās jūnijā pret valdības likumprojektu, kas paredzēja iespēju izdot cilvēkus tiesāšanai Ķīnā. Tagad likumprojekts ir atcelts, bet protestētāji paplašinājuši prasības, tajā skaitā prasot pārtraukt policijas vardarbību.

Tiesa Krievijā otrdien piesprieda no septiņiem līdz 19 gadiem ilgu cietumsodu sešiem Krimas tatāriem par dalību aizliegtā «teroristiskā organizācijā», tādējādi noslēdzot trīs gadus ilgušas lietas izskatīšanu, kuru kritizēja tiesību aizstāvības grupas. Visi seši noliedza savu vainu, bet tiesību aizstāvji kritizēja lietu kā politiski motivētu pret Krimas tatāriem.

ANO Starptautiskā tiesa atzina, ka Ukrainas prasība pret Krieviju par terorisma finansēšanas aizlieguma pārkāpšanu Austrumukrainā un rasu diskrimināciju ir tās jurisdikcijā. 

Bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča administrācijas vadītājs un viņa māsa bijuši slēpti Trasta komercbankas akcionāri, atklājis pētniecisko žurnālistu konsorcijs OCCRP.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu