VIDEO: Loku meistars Madonas novadā: “Latvija ir ideāla vieta amatniecībai” • IR.lv

VIDEO: Loku meistars Madonas novadā: “Latvija ir ideāla vieta amatniecībai”

1
Loku meistars Andis Apsītis. Publicitātes foto

“Loka maģija ir vienkāršībā. Tas ir hobijs un sporta veids, kas tevi atjauno saiknē ar vienkāršību,” raksturo loku meistars Andis Apsītis Madonas novada Ļaudonas pagastā.

“Latvija ir ideāla vieta amatniecībai. Latvijā ir izdevīgi ražot produktus ar augstu pievienoto vērtību. Mēs dzīvojam globālā tirgus laikmetā un es arī izeju uz šo tirgu,” stāsta Andis.

“Cenšos būt atklāts un nemelot. Tev ir pienākums būt atklātam un godīgam pret savu klientu. Tas ir ļoti svarīgs princips un ar to var panākt ļoti daudz. Klienti to novērtē,” uzsver Andis.

“Jūtos kā vidzemnieks un madonietis. Šeit ir daba un miers. Visas sezonas kā gleznā – zelta rudens, balta ziema, zaļa vasara. Dabas klātbūtne nomierina.”

Projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju.

Projektu TUESI.LV 100+ īsteno biedrība NEXT ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība NEXT.

Komentāri (1)

ak 19.10.2019. 08.20

Ir pēdējais laiks jaunajai paaudzei mācīt amatus. Laika upe aiznesīs prom vēl nedaudz atlikušos cilvēkus, kuri šos amatus pieprot. Atkal latvietim būs jādodas uz tālām ārzemēm, lai mācītos senos amatus, kas arī mūsdienās ir ļoti pieprasīti. Senie amati ir kā zelts, kas nesūbē. To saprot visas bagātās valstis un uztur senos amatus dzīvus. Labi, ka tā, būs mums kur aizbraukt mācīties.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu