Zvaigzne zvaigznēs • IR.lv

Zvaigzne zvaigznēs

Breds Pits. Publicitātes foto
Kails Bjūkenens, The New York Times News Service

Breds Pits šogad redzams divās lielās lomās — vasarā iznākušajā filmā Reiz Holivudā un Uz zvaigznēm, kuras pirmizrāde ir 20. septembrī. 55 gadus vecais aktieris un producents intervijā vaļsirdīgi runā par savu nākotni, vīrišķību un apņemšanos atmest dzeršanu

Breds Pits pie sevis nomurmina: «Vienam sanāk ātrāk, bet kopā izdodas tālāk.» Virs viņa labā pleca redzams Marss — sarkanbrūns un sirdi plosoši mazs —, bet pa labi milzīgs Jupiters, kas zaigo kā diskobumba.

Esam apsēdināti viens otram pretī Grifita Observatorijas apakšējā stāvā Losandželosā. Tur apskatāma ekspozīcija Kosmosa dzīles, kas lielākoties stāsta par stoiskiem Visuma ceļotājiem. Breds Pits filmās atveidojis krietni daudz šādu personāžu, ieskaitot abas lomas, kurās viņš redzams šogad: kaskadieri lentē Reiz Holivudā un astronautu Roju Makbraidu filmā Uz zvaigznēm — tajā viņš tiek sūtīts uz mūsu galaktikas nomaļākajiem nostūriem. 

Lielākoties katrai kinozvaigznei ir sava specializācija. Pits ir pierādījis: ja nepieciešams, viņš spēj atveidot arī neapturamus muldoņas, piemēram, filmās 12 pērtiķi un Ķēriens, tomēr daudz pievilcīgāks uz ekrāna viņš ir tad, kad izturas rezervēti. Rodas sajūta, ka vērojat vīrieti, kas nekad nepasaka vairāk, nekā nepieciešams.

«Tā es tiku audzināts: tikt galā pašam, būt stipram, nerādīt vājās puses,» atzīstas Pits. Viņš izauga nelielajā Springfīldas pilsētā Misūri štatā ASV vidienē. Bija vecākais no trim bērniem. Tēvam piederēja autopārvadājumu firmas. Tagad — 55 gadu vecumā — aktieris esot sasniedzis punktu, kad viņš katrā lomā saskata sava tēva atblāzmu. «Var teikt, ka es viņu kopēju. Viņš pats izauga ārkārtīgā trūkumā un darīja visu, lai bērniem būtu labāka dzīve. Un viņš to arī izdarīja. Viņš bija ļoti stoisks cilvēks.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu