Rudens izklaides • IR.lv

Rudens izklaides

Marija Leskavniece

12 atradumi sevis un apkārtnes izzināšanai

Jaunā gaļa
Gaļas aizvietotājs no graudiem, kas ne tikai izskatās, bet arī garšo kā īsta gaļa. Amerikas lielākie augu valsts «gaļas» ražotāji Beyond Meat un Impossible Foods pēdējā gada laikā kļuvuši par miljardus vērtām kompānijām, kuru produkti nopērkami ne tikai lielveikalos, bet arī pazīstamās ēstuvēs, piemēram, Burger King. Rīgā Beyond Meat burgeru var nogaršot The Beginnings restorānos.


DNS pa pastu
Lai atšķetinātu savu izcelsmi, vairs nav jāpavada ilgas stundas arhīvos. Par mazliet vairāk nekā 50 eiro var nosūtīt nelielu sava DNS paraugu pa pastu uz laboratoriju un dažu nedēļu laikā saņemt atbildi gan par radu rakstiem, gan iespējamām ģenētiskām kaitēm. Populārākie pakalpojuma sniedzēji pasaulē ir 23andMe, Ancestry.com, MyHeritage un Helix. 


Ielu ēdiens pārziemo
Vasarā sabiedriskā dzīve galvaspilsētas skvēros un pagalmos kūsāt kūsā, bet gada vēsos mēnešus pavadām, dirnot mājās vai spiežoties nelielās kafejnīcās. Apvienība Street Food Latvia apņēmusies lauzt šo tradīciju un šovasar atklāto Angāru Tallinas ielas kvartālā apdzīvot visu ziemu. Āzijas nūdeļu bļodas, ramen zupa, modernas maizītes un daudz ko citu varēs nobaudīt gan Angārā, gan līdzās esošajā pagalmā.


Daba datora ekrānā
Lai piedzīvotu īstu rudeni, vajadzētu vismaz vienreiz saņemties uz saullēktu purvā, saelpoties mežu, brūklenes lasot, vai izbraukt ar gaisa tramvaju Siguldā. Bet, ja tikt pie dabas nav iespējams, Latvijas Dabas fonds nodrošina iespēju tās majestātiskumu skatīt arī datora ekrānā — vietnē Dabasdati.lv tiešsaistē var ieskatīties zivjērgļa, ūpja, vistu vanaga un citu putnu ligzdās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu