Prezidenta komanda • IR.lv

Prezidenta komanda

12
Valsts prezidents Egils Levits. Foto — LETA

Žurnāls Ir aicināja visus 12 Valsts prezidenta padomniekus iepazīstināt ar savām prioritātēm. Šo personāliju izvēli pamatoja arī Egils Levits: «Par savas prezidentūras galvenajām vērtībām esmu izvirzījis solidaritāti, piederību, tiesiskumu un ilgtspēju. Tukšas runas nav manā stilā. Tāpēc arī esmu izvēlējies tādus padomniekus, kas savā iepriekšējā darbībā ir sevi apliecinājuši gan kā profesionāļi, gan kā personības.»


Andris Teikmanis, 
prezidenta kancelejas vadītājs, LU juridiskā izglītība

«Ir būtiski veicināt labu demokrātijas funkcionēšanu un vēlētāju uzticības pieaugumu institūcijām. Tas attiecas arī uz tiesu varu un visu tiesībsargājošo iestāžu darbību. Būtiski ir panākt korupcijas kā valsts attīstību bremzējoša faktora izskaušanu. Progress ir nepieciešams gan sociālās un reģionālās nevienlīdzības mazināšanā, gan izglītības sistēmas atvērtības un konkurētspējas pieaugumā, līdz ar to ietekmējot uz inovācijām balstītas ekonomikas attīstību.»

Valsts prezidents:  «Vēstniekam Andrim Teikmanim ir liela pieredze gan politikā, gan diplomātijā, gan valsts pārvaldes darbā. Viņš ir politisks «smagsvars», kurš 1990. gada 4. maijā balsoja par Latvijas neatkarību. Lieti noderēs diplomāta spējas, kuras guvis, aizstāvot Latvijas intereses mums nozīmīgajos diplomātiskajos posteņos Berlīnē, Maskavā, Londonā un Vašingtonā. Esam darbojušies kopā jau kopš Atmodas laika — mūsu ceļi ir krustojušies dažādu amatu ietvaros, un viņš pilnībā bauda manu uzticību.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu