Mārtiņa Bunkus māte: dēla slepkavībai ir spēcīga politiska pieskaņa • IR.lv

Mārtiņa Bunkus māte: dēla slepkavībai ir spēcīga politiska pieskaņa

6
Dace Bunkusa. Foto: Edmunds Brencis

Pagājušā gada 30.maijā pie Meža kapiem algotu slepkavu nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus māte Dace Bunkusa intervijā žurnālam Ir teic, ka dēla slepkavību izdosies atklāt, bet tas būs ļoti grūti, “jo ir ļoti daudzi apstākļi”. Tikko viens no cilvēkiem, kas kaut ko zina par slepkavības apstākļiem, sāks runāt, tā tas parausies ar ķēdi, viņa ir pārliecināta.

Bunkus slepkavības lietā joprojām nav neviena aizturētā vai aizdomās turētā. Policijas galvenā versija pirms gada un tagad — noziegums saistīts ar Bunkus profesionālo darbību maksātnespējas administratora vai advokāta arodā, taču netiek izslēgtas arī ar personisko dzīvi saistītas versijas.

Dace Bunkusa intervijā par to, kas noveda pie dēla slepkavības, teic, ka “tā bija viņa profesionālā darbība ar spēcīgu politisku pieskaņu. Plānota slepkavība, ilgstoši izvēlēts laiks. Un atkal man jāsaka — veicinošie apstākļi ir šī sistēma, kas šobrīd arī turpinās. Ļoti spilgti redzam to politiski, kā notiek tirgošanās, vienošanās”.

Viņa uzskata, ka dēla profesionālajai darbībai bija “spēcīga politiskā pieskaņa”. “Piemēram, es uzskatīju, ka tajā laikā tieslietu ministram noteikti bija jāatkāpjas, viņš nevarēja teikt, ka ir ļoti daudz darījis. Man pārvērtējot ir sajūta, it kā Mārtiņš viens būtu pārņēmis banku likvidācijas procesus. Viņš bija kļuvis par bīstamu,” saka māte.

Dace Bunkusa arī teic, ka dēla slepkavība nav parasta slepkavība, jo viņš tomēr bija amatpersona. “Tā ir slepkavība saistībā ar dažādām finanšu lietām, kas notika Latvijā. Pirmais, kas mani mulsina, — es šobrīd no policijas neko nedzirdu par saikni ar ASV. Mārtiņam bija saikne ar ASV vēstniecības darbinieku. Viņam bija saikne ar ASV lobistu Deividu Merkelu. Tam kungam bija arī sadarbība ar Rīgas domi,” intervijā stāsta māte.

Ja esat abonents, visu rakstu lasiet šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

 

Komentāri (6)

Kamielis 20.06.2019. 23.03

Un nevienu neuztrauc šī lietu kārtība, ka vienā no nabadzīgākajām ES valstīm, bagātākie juristi ir maksātnespējas administratori, kuru ienākumi balstīti uz uzņēmumu likvidēšanu!

+4
0
Atbildēt

1

    QAnon > Kamielis 21.06.2019. 06.41

    Laikam jau neko par tiesu izpildītājiem, kuri par 100 eiro parādu atsavina nekustamo īpašumu daudzu desmitu tūkstošu vērtībā un pārdod paši sev par sviestmaizi, nebūsi dzirdējis

    +2
    0
    Atbildēt

    0

krustdels 21.06.2019. 08.57

Vai publiskā telpā izskanējušā informācija par to, ka Bunkus pārvietošanās līdzekļi un izmantojamā dzīvojamā platība ir saistītas ar ārzonas uzņēmumiem ir taisnība? Kādi ir sasniedzamie uzdevumi un mērķi tā darīties?

+1
0
Atbildēt

0

Sskaisle 20.06.2019. 11.38

es domāju, ka nogalināja ne tik daudz paša Bunkusa dēļ, cik brīdinājuma dēļ visiem, kuri nepakļāvās to diktātam, kuru intereses skāra banku – trasta un ablv likvidācija

par visu citu , ko stasta kundze – es gribu teikt tikai vienu – tā ir tā realitāte , kurā dzīvojam – politiķi – saeima – ir latviešu tautas nākotnes suteneri

stāstiet man par slikto saskaņu Rīgas domē kaut stīvām lūpām – mana svēta pārliecība tik un tā ir tā, ka via korupcija ir ar latvisko partiju atbalstu

ziņa par to , kā parādnieks kārtoja lietas, lai ar valsts resursiem viņa brālis varētu apkalpot krievu oligarhus – es to uztvēru tikai kā maza īlena galiņa izlīšanas no maisa

drīzāk mēness nokritīs no debesīm , nekā atklās šo slepkavību

ASV jau mums ir tāds skarbais “draugs “- vājoņa un Trampa tikšanās to lieliski nodemonstrēja – jautājumu man nav !

+2
-2
Atbildēt

1

    QAnon > Drosma 20.06.2019. 18.01

    Ja Bunkusu būtu nogalinājis Sprūds, kurš pēc viņa pasūtījuma uz paskvilu un miliču safabricēto apsūdzību pamata nosēdēja 8 mēnešus cietumā, būtu rīkojies, kā īsts džigits., bet drīzāk tas būs bijis kāds konkurents, kurš arī sapņoja kopā kopā ar Fiļu un Berni izvazāt ABLV aktīvus desmitiem miljonu apmērā. Šim gadījumam ir sava morāle: “nekad nepaļaujies uz Vienotības un Kazlovska un viņa vadīto miliču mafijas jumtu”! Lai atlklātu šo noziegumu un daudzus citus, ir vajadzīgs diedziņš, aiz ko paraut. Pāris dienas nogribējušos urku sabiedrībā un Dombrovskis tik daudz izstāstītu, ka nāktos aizturēt vēl desmit neliešu, bet jau pēc gada notiesāto būtu tik daudz, ka būtu jāizsludina amnestija visiem ieslodzītiem, kuri notiesāti uz laiku līdz trim gadiem.
    Trampa kunga ievēlēšana izraisīja histēriju ne tikai sūdēdājam Streipam un čekas vikirānei, Freibergai, bet arī kremlī un mūsu čekas un Krievijas organizētās noziedzības kājslauķu un pidarasu vidū, jo tas pietuvina Pay back” mirkli .
    https://www.db.lv/zinas/vid-un-finansu-policijas-istais-astonkajis-477349 Attēlā atlasīti valsts noziedznieku purni bet sarakstā minēts arī Bunkuss ar brāli.
    p.s. Bez sliktās Saskaņas ar ko Vienotība bija simbiozē, viena nevarētu tik vērienīgi zagt un izputināt latviešu valsts mantu.

    0
    -2
    Atbildēt

    1

    J.šveiks > altinyildiz 21.06.2019. 03.15

    nepa velti Ģirģens dabuja pa nagiem, kad grasījās pieteikt karu kozladujeva mafijai

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu