Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Ma
Sonora Broka

oooo Ričards atvadās / The Professor. Džonijs Deps iejuties rutīnas pārņemta profesora ādā, kura dzīvi izmaina negaidīts ārsta slēdziens. Literatūras pasniedzējs Ričards sāk dzīvot pilniem malkiem, kur alkohols, narkotikas un jauna seksuālā pieredze kalpo kā ideālā aizmiršanās. Slimības nenovēršamais iznākums atbrīvo visus viņa rakstura dēmonus, kas fascinē studentus, bet šokē kolēģus. Tā vien šķiet, ka filma vairāk vēsta nevis par profesoru Ričardu, bet Depu pašu — rokenrola nogurdinātu, dzīves lielās patiesības meklējošu cilvēku. Kino no 7. jūnija.

Ma. Vasarai piestāv šausmu kino, un Ma sola ideālu sezonas ievadu. Aktrises Oktāvijas Spenseres atveidotā Ma, mātišķa kundze, kas laipni atvēl jauniešiem savas mājas pagrabstāvu līksmām ballītēm, šķiet pats viesmīlības un omulības iemiesojums. Viņas viesiem jāievēro tikai pāris noteikumu, to skaitā — neviens nedrīkst uzkāpt mājas augšstāvā. Žanra likumi paredz noteikumu pārkāpšanu, un tas nostrādā kā palaidējmehānisms filmas šausmu līnijai. Ma viesmīlībai ir ļoti tumša ēnas puse. Neesmu redzējusi. Kino no 7. jūnija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu