«Divās nedēļās nekas ļauns nenotiks» • IR.lv

«Divās nedēļās nekas ļauns nenotiks»

Foto no ģimenes arhīva
Indra Sprance

Pirms gada 30. maija rītā blakus Brāļu kapiem un pārsimt metru attālumā no Valsts policijas galvenā biroja pasūtījuma slepkavas nošāva maksātnespējas administratoru Mārtiņu Bunku. Policija apgalvo, ka gada laikā daudz izdarīts, bet Bunkus ģimene asi kritizē likumsargus. Kāpēc šī slepkavība joprojām nav atklāta?

Automāta šāvienu troksni Vilnis tajā rītā dzirdēja, bet nenoticēja. «Neviens jau nevarēja iedomāties, ka tur šauj,» saka aculiecinieks, kurš tobrīd braucis no Mežaparka centra virzienā. Aptuveni simt metrus tālāk Aizsaules ielā redzējis, kā automašīna ietriecas kapsētas žogā. Gaisā uzvirmo putekļu mākonis. «Sapratu, ka tā ir avārija.» Satiksme tobrīd bijusi intensīva. Viņam priekšā braukušas vairākas automašīnas, bet visas piestājušas malā. Vilnis tās apbraucis un apstājies netālu no avarējušā Range Rover. «Man likās, ka vajag iet palīgā. Es biju iedomājies, ka kāds dzēris un tur ieskrējis,» saka Vilnis. Piegājis pie džipa, atvēris durvis. «Viņš bija tā atmeties krēslā — vēl dzīvs.» Bijušas asinis uz krekla, bet sākotnēji Vilnis neesot sapratis, ka braucējs ir sašauts. Cilvēks vēl cīnījies pēc elpas. Vilnis palaidis lēzenāk krēslu, zvanījis 112.

Mārtiņš Bunkus (38) neizdzīvoja. Trešdienas, 30. maija, rītā ap plkst. 8.40 viņu nogalināja ar 7,62 mm kalibra Kalašņikova automātu. Slepkavība bijusi iepriekš rūpīgi plānota, tās izpildē iesaistīti vismaz divi cilvēki. Iespējams, izmantota kravas automašīna Volkswagen, kas vēlāk turpat netālu sadedzināta. Kriminālprocesu sākotnēji ierosināja par slepkavību, bet vēlāk papildināja ar vairākiem vainu pastiprinošiem apstākļiem — tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā, mantkārīgā nolūkā un personu grupā.

«Šis noziegums nesākās un nebeidzās tikai ar šaušanas brīdi. Tas ir ļoti ilgstošā laikā organizēts,» saka Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. Policijas galvenā versija toreiz un tagad — noziegums saistīts ar Bunkus profesionālo darbību maksātnespējas administratora vai advokāta arodā, taču netiek izslēgtas arī citas — ar personisko dzīvi saistītas versijas. 

«Mēs pārbaudām visu iespējamo informāciju, bet paliekam pie iepriekš izvirzītās prioritārās versijas, kas saistīta ar profesionālo darbību,» pauž Grišins.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu