Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvija ir panākusi progresu cīņā ar naudas atmazgāšanu, taču tai vēl ir daudz darāmā, Rīgā paziņoja ASV finanšu ministra vietnieks terorisma finansēšanas jautājumos Maršals Bilingslijs. Latvijai pašai jāuzrauga sava finanšu nozare, un «esam pilnīgi pārliecināti par šo premjerministru un viņa komandu», viņš uzsvēra. Taču ASV pārstāvis netikās ar FKTK vadītāju Pēteru Putniņu. Pirms tam ASV vēstniecība paziņoja, ka Finanšu noziegumu apkarošanas institūcija (FinCEN) norobežojas no FKTK paustā par saskaņoto ABLV Bank likvidācijas modeli.

Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) amatpersonu noziedzīgo darbību rezultātā nodarīti zaudējumi vismaz 300 000 eiro apmērā, informēja KNAB. Mediji arī noskaidroja, ka pirms 13. Saeimas vēlēšanām RTAB vairāk nekā 300 tūkstošus pārskaitījis politiskās komunikācijas aģentūrām Vācijā, Zviedrijā un Spānijā. Gan RTAB, gan nodibinājumā Riga.lv, kuru darbību pēta KNAB, strādāja daudzi Saskaņai un GKR pietuvināti cilvēki. 

A/s Pasažieru vilciens pārvērtējis elektrovilcienu iepirkuma konkursa pretendentu piedāvājumus un par uzvarētāju atzina Čehijas uzņēmumu Škoda Vagonka. Škoda kopējā piedāvātā līgumcena 32 jaunu elektrovilcienu ražošanai un to uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma piegādei ir 241 888 753 eiro. Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja iebildēm uzņēmums trīs reizes pārskatīja vilcienu iepirkuma rezultātus. Arī otrdien satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) prognozēja, ka, ticamākais, rezultāti tiks apstrīdēti.

Tieslietu ministrija sagatavojusi informatīvu ziņojumu valdībai par nepieciešamību steidzami un objektīvi novērtēt ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atbilstību amatam, paziņoja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP). Savukārt prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka viņa rīcībā nav informācijas par ģenerālprokurora pārkāpumiem un prokurora darbu nedrīkst vērtēt pēc politiskiem motīviem bez juridiska pamata. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu