Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

90. gadu vidū
Sonora Broka

ooooo 90. gadu vidū / Mid90s. Pazīstamais komiķis Džona Hills startē režijā ar 90. gadu Losandželosas ielu dzīves uzlādētu pieaugšanas stāstu. Ar apbrīnojamu spītu apveltītajam trīspadsmitgadniekam Stīvijam, kuru regulāri iekausta brālis, izdodas iekļauties skeitbordistu grupā. Pārgalvīgi triki, bēgšana no policijas, mūzika, alkohols, zālīte — tā ir kā aizmiršanās un arī pašapliecināšanās. Filma virtuozi ieskicē skeitborda subkultūras garu. Sanija Saldžika (Sunny Suljic) un Lūkasa Hedžesa aktierspēle, kā arī rūpīgi veidotais skaņu celiņš, kurā dzirdami arī Pixies un Wu-Tang Clan, filmu ierindo starp interesantākajiem Amerikas neatkarīgā kino notikumiem. Kino no 24. maija.

oooo Los Bando. Īstā filma, ar ko sākt vasaras brīvlaiku. Divi bērnības draugi, Aksels un Grims, nolemj ar savu grupu Los Bando Immortale piedalīties roka čempionātā. Tikai solistam nav dziedamās balss, grupai trūkst basģitārista un arī tūres busiņa. Kad situāciju glābj vietējais autorallija braucējs Martins un mazā čelliste Tilda, sākas ceļojums cauri Norvēģijai, kurā neveiksmju virtene pārvēršas trakos un smieklīgos piedzīvojumos. No 24. maija.

Konstrukcijas. Ilonas Brūveres jaunākā dokumentālā filma veltīta dzejniekam un tulkotājam Uldim Bērziņam, kuram 17. maijā apritēja 75 gadi. Konstrukcijas ielūkojas Bērziņu dzimtas namā Maskavas forštatē, klausās dzejnieka lasītos fragmentus no krājuma Idilles un seko senspāņu varoņepa Dziesma par manu Sidu tulkošanas procesam. Neesmu redzējusi. Splendid Palace no 23. maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu