Jābalso par Eiropu • IR.lv

Jābalso par Eiropu

Pauls Raudseps

Aizstāvēt Latvijas intereses nozīmē aizstāvēt Eiropas Savienību

Franss Timmermanss? Kas tas tāds? Tā noteikti sev prasīs ne viens vien rīdzinieks, ieraudzījis pilsētas ielās izliktu lielu plakātu, kurā kāds nepazīstams pusmūža vīrietis uzvalkā tiek pieteikts kā «mūsu prezidents Eiropas nākotnei».

Lielāku skaidrību nevieš reklāmas augšējā stūrī uz sarkana fona izceltie burti «PES», un vienīgi politiskā zīmološanā iesvaidītie uzreiz sapratīs, kā pareizi tulkot aicinājumu «Balsojiet par sociāldemokrātiem 25. maijā». Tikai plakāta apakšā salīdzinoši maziem burtiem rakstītais vārds «Saskaņa» vidējam vēlētājam beidzot atklāj, kam viņš var pateikties par iepazīstināšanu ar Fransu.

Stipri jāšaubās, vai šo plakātu var uzskatīt par veiksmīgu politisku aģitāciju Latvijas apstākļos. Tikai retais šeit pazīst Timmermansu kā Eiropas sociālistu partiju apvienības (Party of European Socialists jeb PES) kandidātu uz Eiropas Komisijas prezidenta amatu. Latvijā nebūs iespējams par viņu balsot Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, un tās arī reklāmā netiek tieši pieminētas.

Plakāts liecina, cik ārkārtīgi svarīgi Saskaņai šobrīd ir pierādīt savu lojalitāti EP sociālistu frakcijai, un ciniķi teiktu, ka partija jau gatavojas iespējamajam balsojumam par Saskaņas EP vēlēšanu saraksta līdera Ušakova izdošanu kriminālvajāšanai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu