Iepriecini mammu Mātes dienā ar šo delikāto, glāsmaino saldumu
Sengrieķu mitoloģijā Zefīrs ir rietumvēja dievs, vismaigākais no vējiem, auglīgais pavasara vēstnesis. Grūti iedomāties atbilstošāku nosaukumu gaisīgajam kārumam, kurš mirklī izkūst uz mēles, atstājot tikai nojausmu par to, kas tikko vēl bija…
Sastāvdaļas
Lai pagatavotu divu veidu aromātisku zefīru mākonīšus, būs nepieciešams 1 kg pēc iespējas skābāku ābolu, 2 tējkarotes vaniļas cukura, ½ tējkarotes malta kanēļa, 300 g svaigu zemeņu, 1 citrons, 800 g baltā, smalkā cukura, 2 lielas olas (tikai baltumi), 320 g ūdens un 2 ēdamkarotes pārtikas recinātāja agar agara. (Neiesaku RUF ražojumu, manis gatavotajiem zefīriem tas nederēja.)
Pagatavošana
Vispirms jāpagatavo ogu vai augļu masa, kas zefīriem dos garšu un krāsu.
Ābolu un kanēļa zefīriem cepeškrāsnī izcep nomizotus, iztīrītus ābolus (1 kg pirms mizošanas). Tos sablendē un vēl karstiem pievieno 100 g cukura, 2 tējkarotes vaniļas cukura un ½ tējkaroti kanēli, samaisa. Noliek vēsumā atdzist.
Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:
Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.