Par ārkārtas situāciju Ventspils pilsētas domē • IR.lv

Par ārkārtas situāciju Ventspils pilsētas domē

2
Ventspils Ostas ielas promenāde. Foto: Ieva Lūka, LETA

Šodien, 2019. gada 26. aprīlī notiks kārtējā Ventspils pilsētas domes sēde. Tomēr mēs, domes opozīcijas deputāti, Ģirts Valdis Kristovskis, Dace Korna, Aivis Landmanis un Ivars Landmanis esam pieņēmuši lēmumu tajā nepiedalīties! Mēs apzināmies, ka mūsu rīcība ir ne tikai ārkārtēja, bet arī pamatota.

Ventspils pilsētas domes iepriekšējās sēdes laikā pašvaldības vadība ne tikai kārtējo reizi atteicās sniegt informāciju par pašvaldības un tās atsevišķu kapitālsabiedrību maksājumiem Ventspils attīstības aģentūrai, kas ikgadēji nodrošina pašvaldības neleģitīmā priekšsēdētāja A.Lemberga ienākumus turpat 100 000 eiro apmērā, bet arī pret mums, mazākuma deputātiem, izvērsa nepārtrauktu verbālu teroru cilvēka cieņu aizskarošu rupjību veidā. Tādējādi, protestējot pret Ventspils pilsētas pašvaldības vadības patvaļu un nesodāmību, mēs bijām spiesti atstāt pašvaldības 12.aprīļa domes sēdi.

Diemžēl kopš minētā incidenta Ventspils pilsētas domes vadība nav parādījusi ne mazāko nožēlu par notikušo, nav veikusi pasākumus, lai novērstu mums, mazākuma deputātiem un mūsu vēlētājiem nodarīto kaitējumu. Tā vietā Ventspils pilsētas domes vadība turpina melīgi izplatīt sagrozītus faktus par mūsu centieniem nodrošināt tiesisku un taisnīgu valsts pārvaldi Ventspilī, celt trauksmi par labas pārvaldības un pilsētas attīstības trūkumiem un, iespējams, noziedzīgām amatpersonu darbībām.

Ņemot vērā šādu Ventspils pilsētas vadības izaicinošo visatļautību, mēs 2019. gada 25. martā, kā arī 2019. gada 17. aprīlī atkārtoti esam vērsušies pie Latvijas valdības, pie atbildīgā VARAM ministra Jura Pūces ar aicinājumu veikt likumā noteiktos pasākumus, lai pārtrauktu Ventspils pilsētas domes politiskā vairākuma, tās tiesiski ierobežotā domes priekšsēdētāja A.Lemberga patvaļu, nepārtraukto likumu un tiesas nolēmumu ignorēšanu un piekopto autoritārismu, kas praktizē likumiem neatbilstošu pašvaldības darba organizāciju, lai mērķtiecīgi ierobežotu mūsu, četru mazākuma deputātu pilnvērtīgas darbības iespējas, maksimāli apgrūtinātu mūsu darbu Ventspils pilsētas domē.

Mēs vēlamies uzsvērt, ka esam informējuši valdību, ka mums kā ventspilnieku priekšstāvjiem vairs nav morāla un ētiska pamata piedalīties prettiesiskās Ventspils pilsētas pašvaldības darbā. Tādējādi valdība ir informēta, ka mēs nepiedalīsimies pašvaldības darbā tik ilgi, kamēr valdība, tiesību aizsardzības iestādes neveiks konkrētus pasākumus situācijas normalizācijai Ventspils pilsētas domē.

Mēs, četri mazākuma deputāti, vēlreiz uzsveram, ka šāda izšķiršanās nav mūsu impulsīva rīcība. Tā ir mūsu, pašvaldības deputātu, atbildība un pienākums rīkoties kritiskā situācijā. Mēs ejam visus tiesiskos ceļus, lai pievērstu valsts, tiesu un tiesībaizsardzības iestāžu, visas sabiedrības uzmanību, ka Ventspils pilsētas pašvaldības politiskā un administratīvā vadība ilgstoši un joprojām darbojas kā organizēta (iespējams, noziedzīga) grupa ar mērķi apmierināt ne tikai neleģitīmā domes priekšsēdētāja A.Lemberga godkāri un autoritāros varas instinktus, bet arī nodrošinātu viņa un viņa atbalstītāju prettiesiskās varas, nereti, mantkārīgās intereses.

Tā kā šāda Ventspils pilsētas domes vairākuma rīcība neatbilst Latvijas valsts Satversmē noteiktajiem labas pārvaldības principiem un liecina par ilgstošām, iespējams, noziedzīgām darbībām, mums, četriem mazākuma deputātiem, Ģirtam Valdim Kristovskim, Dacei Kornai, Aivim Landmanim un Ivaram Landmanim, tas nav pieņemams! Mēs atsakāmies turpmāk piedalīties šādā prettiesiskā un valsts interesēm neatbilstošā Ventspils pilsētas domes darbā!

Valsts pārvaldes problēmas neatrisināšana pašreizējā domes sasaukuma laikā nozīmēs to, ka nākamā sasaukuma deputātiem tās risināšana būs jāsāk no sākuma, kā tas jau ir noticis visus iepriekšējos domes sasaukumus kopš  2005.gada. Taču ne tikai. Prettiesisko Ventspils pilsētas rīcību postošās sekas turpinās izjust daudzi ventspilnieki un Latvijas iedzīvotāji, kuriem nākas saskarties ar Ventspils pilsētas domes prettiesisko pārvaldes kārtību un tās sliktākajām izpausmēm. Mēs aicinām valsti nebūt vienaldzīgai! 

 

Saite uz Ventspils pilsētas domes 2019.gada 12.aprīļa sēdes audio ierakstu.

https://soundcloud.com/ivars-landmanis/12-april-2019-131410/s-7g7kL

 

Ventspils pilsētas domes deputāti:

Ģirts Valdis Kristovskis

Dace Korna

Aivis Landmanis

Ivars Landmanis

Komentāri (2)

J.šveiks 28.04.2019. 20.30

ventspilī valdas komonistiskā diktatūra , akurāt kā Rīgā, aptīra nodokļu maksātājus uz vella paraušanu , uz svētkoiem vecenēm piesūta pa cēnerim un balsis nopirktas , zinu
opiciāli ,man tur mātes māsa dzīvoja , kamēr Dies pieņēma pa lembi immer balsoja.

0
0
Atbildēt

1

    Vahamurka > J.šveiks 28.04.2019. 21.07

    Skaidrs,ka balso,jo tavējie favorīti šo cēneri sev iebāztu kabatā ka i gailis pakaļ nedziedātu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu