Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Sonora Broka

ooo Pūķīša Kokosiņa piedzīvojumi džungļos / Der kleine Drache Kokosnuss — Auf in den Dschungel! Animācijas filma, kuras stāsts un ritms būs draudzīgs arī pašiem mazākajiem skatītājiem, seko pūķu skolēnu un pasniedzēju grupai uz tropisku salu arhipelāgu. Ierastās vasaras nometnes vietā ne visai saticīgos ceļotājus sagaida pārbaudījumi — gan jāglābjas no grimstoša kuģa, gan kopā ar jauniepazītajiem ūdenspūķiem jāstājas pretī džungļu briesmām. Kino no 26. aprīļa.

Nurijevs. Baltais krauklis / The White Crow. Britu aktieris Ralfs Fainss pēc piecu gadu pārtraukuma atkal pievērsies režijai. Starptautiskais aktieru ansamblis — ukraiņu, krievu, vācu, franču aktieri, viņu vidū arī pats Ralfs Fainss (krieviski runājoša deju skolotāja Aleksandra Puškina lomā) — satiekas vērienīgā Rūdolfa Nurijeva dzīvesstāsta ekranizācijā, kas aptver laikposmu no pasaulslavenā dejotāja bērnības līdz brīdim, kad 1961. gadā viesizrāžu laikā Francijā viņš lūdz politisko patvērumu. Neesmu redzējusi. No 26. aprīļa.

Ilmārs Blumbergs. 4. maija Latvijas filmu maratona ietvaros kinoteātrī Splendid Palace režisore Dzintra Geka pirmizrādīs dokumentālu stāstu par izcilu personību Latvijas mākslas dzīvē Ilmāru Blumbergu. Kinodarbs uzņemts Latvijā, Krievijā, Spānijā un Itālijā. Filma tiek pieteikta kā «stāsts par pašradīšanas noslēpumu, personības vientulības aspektiem, apziņas meridiāniem un cilvēka mērogu». Neesmu redzējusi. No 4. maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu